Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Παρέμβαση του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για την προστασία του 'Δελφικού Τοπίου'

Τατιάνα Ρόκου - 10 Απρίλιος 2019, 15:16

Αίτηση Ακύρωσης κατέθεσε ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου κατά υπουργικής απόφασης χαρακτηρισμού μεγάλου τμήματος της περιοχής του Δελφικού Τοπίου σε ζώνη αποκλειστικής μεταλλευτικής δραστηριότητας.


Η εκδίκαση της Αίτησης Ακύρωσης που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.), σε συνεννόηση με τον Δήμο Δελφών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της υπ’αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΧΩΡΣ/ 76104/1176/30.10.2018 (θέμα: “Έγκριση Αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Περιβαλλοντική Έγκριση αυτού” - ΦΕΚ τ. ΑΑΠ 299/14.12.2018 – ημερομηνία πραγματικής κυκλοφορίας 17.12.2018) Απόφασης του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ιδίως κατά το μέρος της που αφορά στο προστατευτέο “Δελφικό Τοπίο”, πρόκειται να συζητηθεί στη μείζονα Ολομέλεια του ΣΤΕ στις 10 Μαΐου 2019.

Η Αίτηση Ακύρωσης στρέφεται κατά του χαρακτηρισμού μεγάλου τμήματος της περιοχής του Δελφικού Τοπίου σε ζώνη αποκλειστικής μεταλλευτικής δραστηριότητας, καθώς και στη γενικότερη υποβάθμιση χερσαίων και θαλάσσιων εκτάσεων στο βόρειο μέτωπο του Κορινθιακού, αφού επιτρέπει εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και των παραλιών της περιοχής ανάπτυξη αιολικών πάρκων και ιχθυοκαλλιεργειών.

“Προκειμένου να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια αντίδρασης, ζητήσαμε από όλα τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων - Μελών του Σ.Π.Ο.Α.Κ., να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης για την προσφυγή αυτή, απαιτώντας την αποκατάσταση της καταστροφικής εξέλιξης για το ‘Δελφικό Τοπίο’ και το χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Αντίστοιχη αντίδραση παρέμβασης ζητήσαμε και από όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου τα οποία εκλέγονται στις περιοχές των Δήμων - Μελών μας και στους οποίους κοινοποιήσαμε την Αίτηση Ακύρωσης που καταθέσαμε στο ΣΤΕ”, αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Διεθνής εκστρατεία κατά της εξέλιξης αυτής έχουν ξεκινήσει οικολογικές οργανώσεις και άλλοι διεθνείς φορείς, ενημερώνοντας διεθνείς οργανισμούς προστασίας του περιβάλλοντος, όπως την UNESCO.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top