Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνέδρια

Tourism Market Forum στην έκθεση Greek Travel Show στις 13 Απριλίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 April 2019, 12:20

Στο φόρουμ έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής αγοράς που εξειδικεύονται στον εισερχόμενο τουρισμό από Αμερική, Κίνα, Ινδία και Κύπρο, καθώς και άλλου που ασχολούνται με θεματικές μορφές όπως ο Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Γαμήλιος, Βιωματικός και Ιατρικός, από Ασία και Ευρώπη.


Με στόχο τη σύγκληση ανάμεσα στις αναζητήσεις των αγορών και στις προσφορές των προορισμών, οργανώνεται το προσεχές Σάββατο από την MTC Group το Tourism Market Forum στο πλαίσιο της έκθεσης Greek Travel Show, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ”πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία δεδομένου ότι αντιστρέφει την μέχρι σήμερα πρακτική της παρουσίασης των προορισμών στις αγορές, αφού οι αγορές είναι εκείνες που θα ενημερώσουν τους προορισμούς για τις διαμορφούμενες τάσεις και θα συζητήσουν με τους προορισμούς τις δυνατότητες που εκείνοι διαθέτουν για να ανταποκριθούν σε αυτές”.

Στο φόρουμ έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής αγοράς που εξειδικεύονται στον εισερχόμενο τουρισμό από Αμερική, Κίνα, Ινδία και Κύπρο, καθώς και άλλου που ασχολούνται με θεματικές μορφές όπως ο Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Γαμήλιος, Βιωματικός και Ιατρικός, από Ασία και Ευρώπη.

Από πλευράς προορισμών έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των δήμων με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία, στην ανακοίνωση της οποίας προστίθενται και τα εξής: “Η διαχείριση ενός τουριστικού προορισμού δεν μπορεί να ταυτίζεται μόνο με τις ενέργειες προβολής του. Απαιτεί αμφίδρομη ενημέρωση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και προσαρμογή στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, είτε αυτά έχουν να κάνουν με εναλλακτικές μορφές είτε και με άλλα εξειδικευμένα ενδιαφέροντα των ταξιδιωτών. Με το σκεπτικό, συνεπώς, αυτό, οφείλουμε να εστιάζουμε στο τι η κάθε αγορά αναζητά και όχι να επιβάλουμε στην αγορά εκείνο που εμείς προσφέρουμε”.

Παράλληλα με την 3η Greek Travel Show, η οποία τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ, συνδιοργανώνεται μαζί με την εταιρεία Ecopolis το Healthy Life Festival, όπου οι επισκέπτες, πέραν των τουριστικών επιλογών, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και τα πάντα γύρω από το ευ ζην και την υγιεινή ζωή.

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Helexpo Maroussi ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, στη φετινή Greek Travel Show υπάρχουν σημαντικές εκθεσιακές συμμετοχές τουριστικών γραφείων. Το “παρών” δίνουν αρκετοί δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί μέσω των Περιφερειών τους, παρουσιάζοντας τις τουριστικές αρετές των περιοχών τους, ενώ στη φετινή διοργάνωση έχει εμπλουτιστεί η θεματολογία και έχει δοθεί έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.


Από αριστερά, ο αναπλ. γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ο κ. Σάκης Μανάφης της Ecopolis, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, κ. Απόστολος Αντωνούδης και η υπεύθυνη οργάνωσης της Greek Travel Show, κα Κατερίνα Τραπτσιώνη.

Ο κ. Σάκης Μανάφης από την εταιρεία Ecopolis τόνισε πως το Healthy Life Festival είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ ευ ζην, φυσικής υγείας, υγιεινής διατροφής, ομορφιάς και άσκησης στη χώρα, αποτελώντας ένα πολυγεγονός, που στόχο έχει να αναδείξει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για έναν πιο ολιστικό τρόπο ζωής και ευεξίας, καθώς και για εναλλακτικές και άλλες μορφές τουρισμού μέσα από παρεχόμενες υπηρεσίες και προϊόντα στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού (χορηγός της Greek Travel Show), κ. Απόστολος Αντωνούδης σημείωσε πως η Εγνατία Οδός ένωσε με οδική υποδομή υψηλού επιπέδου ορισμένες από τις πιο σημαντικές τουριστικά περιοχές της χώρας.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, επισήμανε πως η παρουσία του εθνικού εκθεσιακού φορέα στην πρωτεύουσα είναι διαρκώς αυξανόμενη με συνολικά έξι εκθέσεις φέτος και το θεματικό πάρκο των Άθλων του Ηρακλή.

Η δε project manager της Greek Travel Show, κα Κατερίνα Τραπτσιώνη, υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προσφέρονται πακέτα και για το Πάσχα, ενώ θα δίνεται η ευκαιρία και για early bookings καλοκαιριού σε ειδικές τιμές.

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Greek Travel Show, που θα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις προορισμών, διάφορων μορφών τουρισμού, όπως ο περιηγητικός και ο ποδηλατικός, αλλά και ένα τουριστικό φόρουμ για την ανάλυση της ζήτησης των αγορών-στόχων του εξωτερικού. Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κληρώσεις και να κερδίσουν δώρα.

Στο Healthy Life Festival θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις – ομιλίες σε όλους σχεδόν τους τομείς του ΕΥ ΖΗΝ και της υγείας, ενώ υπάρχει και το Vegan Corner, ένας τομέας αφιερωμένος στη vegan διατροφή, με την υποστήριξη των Vegan Times.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top