Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Η Αθήνα κορυφαίος ανερχόμενος προορισμός (+77%) για τους Βρετανούς το 2019

Τατιάνα Ρόκου - 12 Απρίλιος 2019, 09:22

Τα τελευταία στοιχεία από το αεροδρόμιο London Stansted αποκαλύπτουν ότι Αθήνα, Βιέννη, Λισαβόνα, Σόφια και Ντουμπάι είναι οι κορυφαίοι πέντε ανερχόμενοι προορισμοί την τελευταία 5ετία στους ΄Βρετανούς ταξιδιώτες.


Με τους Βρετανούς τουρίστες να προετοιμάζονται να κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές για φέτος, το Αεροδρόμιο του Λονδίνου Stansted αποκάλυψε τις πόλεις και τις χώρες που είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης σε αριθμό επιβατών- ταξιδεύοντας στον προορισμό από το αεροδρόμιο- τα τελευταία πέντε χρόνια.

Έτσι, όσον αφορά τις διακοπές του 2019, το London Stansted Airport αποκάλυψε ότι προορισμοί όπως η Αθήνα (77%), η Βιέννη (77%) και η Λισαβόνα (76%) αύξησαν τη δημοτικότητά τους μεταξύ των Βρετανών παραθεριστών.

Η Αθήνα είναι ένας ανερχόμενος προορισμός για τους ταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας αύξηση 77% του αριθμού των επιβατών που φτάνουν στον προορισμό από το 2013. Σύμφωνα με το αεροδρόμιο, “αν και συχνά υποσκελίζεται από το Παρίσι, τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη, η αρχαία πόλη των Αθηνών προσφέρει εγγυημένο πολιτιστικό πακέτο για ένα μίνι διάλειμμα, με τα αρχαία μνημεία και την ιστορική αρχιτεκτονική της, παράλληλα με μοντέρνα μπαρ στις ταράτσες και ηλιόλουστες πλατείες που κάνουν τον προορισμό ιδανικό για ταξιδιώτες αναψυχής”.

Το Ντουμπάι (+40%) έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα μεταξύ των Βρετανών παραθεριστών λόγω της ζήτησης για πιο πολυτελείς εμπειρίες και θα συνεχίσει να το κάνει και το 2019, με αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Οι 5 κορυφαίοι ανερχόμενοι σε δημοτικότητα προορισμοί μεταξύ των επιβατών
στο London Stansted Airport

Destination

CAGR (2013-2018)

1. Aθήνα, Ελλάδα

77%

2. Βιέννη, Αυστρία

77%

3. Λισαβόνα, Πορτογαλία

76%

4. Σόφια, Βουλγαρία

40%

5. Ντουμπάι,ΗΑΕ

40%


Η Neringa Ohrstrom, διευθύντρια Μάρκετινγκ London Stansted Airport, σχολίασε: “Η Αθήνα μπορεί να μην έρχεται κατευθείαν στο μυαλο κάποιου, όταν σκέφτεται τις διακοπές στην Ευρώπη αυτό το καλοκαιρι, παρ‘όλα αυτά η ηλιόλουστη ελληνική πρωτεύουσα προσφέρει πολιτισμό και θερμό κλίμα σε προσιτές τιμές, κάτι που τραβά πολλούς επισκέπτες”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top