Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Ο Δήμος Ζακύνθου συγκροτεί επιτροπή για να λύσει το πρόβλημα στο 'Ναυάγιο'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Απρίλιος 2019, 13:10

Η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο σε ένα τμήμα της παράλιας, σε ένα δεύτερο τμήμα θα επιτρέπεται η πρόσβαση υπό αυστηρή επιτήρηση, και σε ένα τρίτο τμήμα, εκεί όπου και πέρυσι έγιναν οι κατολισθήσεις, θα απαγορευθεί τελείως η πρόσβαση.


Σε πρόσφατη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, έπειτα από έντονες πιέσεις των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αποφασίστηκε από τον δήμαρχο κ. Παύλο Κολοκοτσά η συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα καταβάλει προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Την 1 η Απριλίου 2019 παρελήφθη από τον κ. Κολοκοτσά, στο πλαίσιο απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, η επιστημονική έκθεση για την εκτίμηση κατολισθητικού κινδύνου στην παραλία του Ναυαγίου Ζακύνθου, με την οποία γίνεται ακριβής οριοθέτηση τριών ζωνών: υψηλού κινδύνου - απαγορευμένης πρόσβασης, μέσου κινδύνου - ελεγχόμενης πρόσβασης και χαμηλού κινδύνου - ελεύθερης πρόσβασης.

Η παρούσα επιστημονική έκθεση διαβιβάστηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζακύνθου και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας για τις προβλεπόμενες άμεσες ενέργειες και την αποστολή σχετικού εγγράφου στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου για έκδοση σχετικού ΦΕΚ αναφορικά με την πρόσβαση στην παραλία του Ναυαγίου Ζακύνθου εν όψει της τουριστικής περιόδου 2019.Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας του προέδρου του ΟΑΣΠ (Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) κ. Ευθυμίου Λέκκα, θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε ένα τμήμα της παραλίας, σε ένα δεύτερο τμήμα θα επιτρέπεται η πρόσβαση υπό αυστηρή επιτήρηση, και σε ένα τρίτο τμήμα της παραλίας, εκεί που σημειώθηκαν πέρυσι οι κατολισθήσεις, θα απαγορευθεί τελείως η πρόσβαση. Επιχειρηματίες αντιδρούν στην πρόταση αυτή.

Ο κ. Κολοκοτσάς αναφέρει ότι “ο εισαγγελέας ζήτησε να μπουν πινακίδες στον χώρο”. Στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλιου παραβρέθηκε εκπρόσωπος των επαγγελματιών της περιοχής που πρότεινε να τοποθετηθεί ένα άτομο που θα επιβλέπει το χώρο και την τήρηση των μέτρων που προβλέπει η μελέτη, ενώ υποσχέθηκε την “παρουσία ναυαγοσωστικού σκάφους”, αρκεί να ανοίξει η παραλία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top