Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επενδύσεις

Εγκρίθηκε η δημιουργία τριών ξενοδοχείων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 April 2019, 14:02

Εγκρίθηκαν, υπό όρους, από το Υπουργείο Πολιτισμού τα σχέδια της Cosco για τη μετατροπή τριών κτιρίων σε ξενοδοχεία στο λιμάνι του Πειραιά.


Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) ενέκρινε την ανακατασκευή του κτιρίου της “Παγόδας” και τη μετατροπή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο 300 δωματίων με συνεδριακό κέντρο (κόστους 60 εκατ. ευρώ), υπό τον όρο όμως “να μη μεταβληθεί η όψη του”. Ενέκρινε, επίσης, το σχέδιο μετατροπής των δύο υφιστάμενων αποθηκών σε ξενοδοχεία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, τα δυο τελευταία σχεδιάζεται να είναι 150 και 200 δωματίων, 4 και 5 αστέρων αντίστοιχα (κόστος 48 εκατ. ευρώ).

Παρ’όλα αυτά, οι προηγηθείσες αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) έχουν μπλοκάρει, μεταξύ άλλων, επενδύσεις, όπως τις νέες αποθήκες, τη ναυπηγική μονάδα για mega yachts, το εμπορικό κέντρο στο νέο επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας, αλλά την τοποθεσία ανέγερσης ενός τέταρτου ξενοδοχείου πέντε αστέρων συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ. που χωροθετήθηκε από τον ΟΛΠ στην περιοχή Porto Leone.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top