Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Ξεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ Yachting και Θαλάσσιου Τουρισμού στη Μαρίνα Αλίμου Αττικής

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 April 2019, 15:25

Στη χαιρετιστήρια ομιλία της η πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ Κα Ελένη Βρυώνη επισήμανε ότι σκοπός του Φεστιβαλ Γιώτινγκ είναι να γνωρίσουν οι Έλληνες και να επιλέξουν και αυτή τη μορφή διακοπών, που και είναι προσιτή και να ενισχύσουν με την επίσκεψή τους τις διάφορες παράκτιες περιοχές της χώρας.


Με επιτυχία προσέλευσης επισήμων, επαγγελματιών και κοινού, ξεκίνησε χθες Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, το Φεστιβάλ Γιώτινγκ στη Μαρίνα Αλίμου, όπου λειτουργούν πάνω από 100 περίπτερα και είναι επισκέψιμα περισσότερα από 150 σκάφη όλων των ειδών και μεγεθών.

Το 2ο Yachting Festival - Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού είναι η μοναδική και σημαντική εκδήλωση για τον κλάδο, οργανώνεται από την Mact Media Group εκ μέρους του ΣΙΤΕΣΑΠ (Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος) με κύριο σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του λεκανοπεδίου (αλλά και σε ξένους επισκέπτες και επαγγελματίες) να γνωρίσουν από κοντά τη μοναδικότητα της απόλαυσης των Ελληνικών θαλασσών μέσα από ένα – κυρίως – μικρότερο ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος, που μπορούν είτε οι ίδιοι να κυβερνήσουν (με κατάλληλες γνώσεις και εκπαίδευση) είτε να χαρούν με την βοήθεια και υποστήριξη από επαγγελματίες.

Στην τελετή έναρξης των εγκαινίων, τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Γλίβας Πρωτοσύγκελλος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Σμύρνης, και τίμησαν με την παρουσίας τους η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, βουλευτές, εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων, επαγγελματίες και κοινό.

Κύριος ομιλητής ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο τεράστιο ενδιαφέρον για τον θαλάσσιο τουρισμό και το γιώτινγκ και συνεχάρη τους διοργανωτές, Mact Media Group και ΣΙΤΕΣΑΠ, για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ. Επίσης αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες δράσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας για την διευθέτηση και υποστήριξη θεμάτων του κλάδου, και επεσήμανε τις επιτυχίες στην πάταξη παράνομων ναυλώσεων.

Στη χαιρετιστήρια ομιλία της η πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κα Ελένη Βρυώνη, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, και τις εταιρείες και επαγγελματίες που έχουν τα περίπτερα και έφεραν τα σκάφη τους για να μπορούν να τα γνωρίσουν οι επισκέπτες, αναφέρθηκε στην επιλογή και σημαντικότητα για τον κλάδο της Μαρίνας Αλίμου, Αττικής, που αποτελεί, εδώ και αρκετά χρόνια την κύρια βάση και χώρο ελλιμενισμού περισσότερων των χιλίων 1.000 σκαφών επαγγελματικώς δραστηριοποιούμενων, και είναι το κομβικό σημείο εκκίνησης και ολοκλήρωσης των περισσότερων ναυλώσεων, και είναι ανάγκη να διατηρήσει τον επαγγελματικό της χαρακτήρα. Επίσης επισήμανε ιδιαίτερα ότι σκοπός του Φεστιβαλ Γιώτινγκ είναι να γνωρίσουν οι Έλληνες και να επιλέξουν και αυτή τη μορφή διακοπών, που και είναι προσιτή, και θα ενισχύσουν με την επίσκεψή τους τις διάφορες παράκτιες περιοχές της χώρας, και θα γνωρίσουν και οι ίδιοι απαράμιλλες ομορφιές, που δεν προσεγγίζονται εύκολα, παρά μόνο με σκάφος ή από θαλάσσης.

Καλωσορίζοντας τους επισήμους και επαγγελματίες ο κ. Γιώργος Καραχρήστος, γενικός διευθυντής της Mact Media Group, διοργανωτής του φεστιβάλ, επεσήμανε την ευρεία υποστήριξη και παροχή αιγίδας από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, και από όλους τους φορείς που στηρίζουν το φεστιβάλ ευχαρίστησε τους χορηγούς επικοινωνίας και όλους τους συμμετέχοντες καθώς επισήμανε πως το φεστιβάλ γιώτινγκ είναι μια γιορτή που πρέπει να καθιερωθεί και να αποκτήσει παγκόσμια διάσταση αλλά και φήμη.

O προέδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης με το χαιρετισμό του επιβεβαίωσε τις ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές αυξημένης τουριστικής ζήτησης ως αποτέλεσμα και των προσπαθειών του Υπουργείου και του ΕΟΤ, και επικεντρώθηκε στην μεγάλη σημασία και τον σημαντικό ρόλο που έχει ο κλάδος του γιώτινγκ στην προσπάθεια αυτή.

Με την παρουσία τους την τελετή εγκαινίων τίμησαν ο γενικός φραμματέας ΥΝΑΝΠ κ. Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αρχηγός αντιναύαρχος Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτιος Ράπτης, αντιπρόεδρος Ναυτικού επιμελητηρίου κ. Αλεξανδράτος, ο προέδρος Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων κ. Γεώργιος Κολλιντζάς, ο προέδρος FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο διοικητής Α/Α 1ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Νικόλαος Α.Ν Ισάκογλου, ο λιμενάρχης Σαρωνικού Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Αντώνιος Μηνάς, ο πρέσβης του Κατάρ, ο αντιδήμαρχος Αλίμου κ. Στέφανος Διαμαντής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ.: Νεκτάριος Σαντορινιός, αναπλ. υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολίτης, Γεώργιος Αυλωνίτης, ομότιμος καθηγητής Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προέδρος Ελληνικής Ακαδημίας, Χρήστος Λαμπρίδης, γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Γιώργος Βέρνικος, προέδρος Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (OKE) και αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ.

Οι διοργανωτές περιμένουν κοινό και επαγγελματίες (δωρεάν είσοδος) και τις υπόλοιπες ημέρες του φεστιβάλ, 10:00 – 21:00 και εκτός των δύο συνεδριακέών εκδηλώσεων την Παρασκευή και το Σάββατο, και σε διάφορες παράλληλες δράσεις χορευτικών και μουσικών εκδηλώσεων και πολιτιστικών παρουσιάσεων. Την Κυριακή  το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης, σε συνδυασμό με την απονομή των βραβείων ”Πλεύση Αγάπης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top