Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνέδρια

Ανάδειξη του Τουρισμού Εμπειριών στο 8ο Τουριστικό Συνέδριο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας

Τατιάνα Ρόκου - 15 April 2019, 16:10

Κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει εμπεριστατωμένα τις νέες τάσεις παγκοσμίως αναφορικά με τον Βιωματικό Τουρισμο, να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον, και να συμβάλει στην περαιτέρω αξιοποίηση από τη χώρα μας, της ολοένα αυξανόμενης επιθυμίας των ταξιδιωτών για αναζήτηση αυθεντικών, βιωματικών εμπειριών.


Τη νέα μεγάλη τάση του τουρισμού παγκοσμίως, τον Τουρισμό Εμπειριών, καθώς και τις αμέτρητες δυνατότητες αξιοποίησής του στη χώρα μας, ώστε να γίνει η Ελλάδα, προορισμός 365 ημερών, ανέδειξε ο Τομέας Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, στο πλαίσιο του 8ου Τουριστικού Συνεδρίου που διοργάνωσε στο Δημαρχείο Γλυφάδας.

Με θέμα “Greece, A 365-day Destination”, το 8ο Συνέδριο Τουρισμού του κορυφαίου ΙΕΚ στη Γλυφάδα διεξήχθη υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, της Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Δήμου Γλυφάδας.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυναν ο δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, καθώς και ο πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ, καθηγητής-συγγραφέας κ. Σοφοκλής Ξυνής.

Ο κ. Ξυνής, αφού αναφέρθηκε στην αξία των συντονισμένων προσπαθειών που κάνει τα τελευταία χρόνια το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για να αναδείξει μείζονα θέματα του ελληνικού τουρισμού, τόνισε τη σημασία και τα οικονομικά οφέλη του εκπαιδευτικού τουρισμού για την Ελλάδα.   

Το τουριστικό συνέδριο που διοργανώνει τα τελευταία οκτώ χρόνια το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στη Γλυφάδα, στοχεύει κάθε χρόνο στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιωτών -υπουργείου, Αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίου, επιχειρηματιών τουρισμού- αλλά και στον σχεδιασμό και προώθηση συνεργειών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ μαζί τους, σε μείζονα θέματα που παίζουν καταλυτικό ρόλο για τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας: τον τουρισμό.

Το θέμα του 8ου Συνεδρίου Τουρισμού -“Greece, A 365-day Destination”- ανέλυσε, ως κεντρικός ομιλητής, ο κ. Γιώργος Κ. Τζιάλλας, γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού.

Κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει εμπεριστατωμένα τις νέες τάσεις παγκοσμίως αναφορικά με τον Βιωματικό Τουρισμο (Τουρισμό Εμπειρίας), να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον, και να συμβάλει στην περαιτέρω αξιοποίηση από τη χώρα μας, της ολοένα αυξανόμενης επιθυμίας των ταξιδιωτών για αναζήτηση αυθεντικών, βιωματικών εμπειριών.

Ομιλητές στο συνέδριο ήταν οι κ.κ.: Κωνσταντίνος Ζήκος (CEO Hotel Brain / μέλος Δ.Σ. Marketing Greece), Γιώργος Καραχρήστος (γενικός διευθυντής MACT Media Group / διοργανωτής εκθέσεων Τουρισμού), Μαρία Εκμετσίογλου (chef, καθηγήτρια Γαστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Οkan της Κωνσταντινούπολης, παρουσιάστρια εκπομπών μαγειρικής, επιχειρηματίας), Φώτης Καρύδας (δημοσιογράφος, CEO Touristorama.com), Μιλτιάδης Πελοποννήσιος (διεθνολόγος-σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων, υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης), Ελευθέριος Κεχαγιόγλου (Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νήσων), Νικόλαος Μπίλιος, σύμβουλος Διοίκησης, τ. ειδικός σύμβουλος ΕΟΤ, καθηγητής Mediterranean College), Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος (ιδρυτής Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας), Παναγιώτης Ευριπίδου (οικονομικός συμβούλος, CEO Profit Experts) με συντονιστές τον κ. Αλφόνσο Βιτάλη, δημοσιογράφο και πολιτικό επιστήμων, και την κα Αναστασία Μπούτζια, δημοσιογράφο.

Το 8ο Τουριστικό Συνέδριο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top