Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

ΝΔ: 'Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις αλλά ούτε και προτάσεις για την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ'

Τατιάνα Ρόκου - 16 Απρίλιος 2019, 10:35

Η Νέα Δημοκρατία έχει προγραμματικές θέσεις για τις ΑΣΤΕ, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετεξέλιξη των ΑΣΤΕ σε διαβαθμισμένες εκπαιδευτικές δομές ξενοδοχειακών σπουδών και τη θεσμική κατοχύρωση της δυνατότητας των σπουδαστών των ΑΣΤΕ να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.


Δεν προσήλθε, τελικά, η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στην Ολομέλεια της Βουλής για να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Μάνου Κόνσολα για την αναβάθμιση των ΑΣΤΕ Ρόδου και Κρήτης, σχολιάζει ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου.

Σε δήλωσή του, ο κ.Κόνσολας αναφέρει: “Προφανώς, η κυβέρνηση δεν έχει ούτε απαντήσεις, ούτε και προτάσεις για την επόμενη μέρα των ΑΣΤΕ, αλλά και την αναβάθμισή τους.

Άλλωστε, εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια, δεν καταφέρει να αλλάξει ούτε το πρόγραμμα σπουδών, ενώ οι σπουδαστές της σχολής ξεκίνησαν τη χρονιά χωρίς βιβλία.

Δεν έχει νόημα, πλέον, να αναφερόμαστε σε μια κυβέρνηση που μετράει μέρες, σε μια κυβέρνηση που δε θέλει και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τις ΑΣΤΕ.

Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ξεκάθαρες προγραμματικές θέσεις και δεσμεύσεις για τις ΑΣΤΕ, που περιλαμβάνουν:

  • Τη μετεξέλιξη των ΑΣΤΕ σε διαβαθμισμένες εκπαιδευτικές δομές ξενοδοχειακών σπουδών.
  • Την αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών για να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς και τη δημιουργία νέων ειδικοτήτων.
  • Τη θεσμική κατοχύρωση της δυνατότητας των σπουδαστών των ΑΣΤΕ να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
  • Την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και των υποδομών των ΑΣΤΕ και τη θεσμοθέτηση του αυτοδιοίκητου των ΑΣΤΕ στα πρότυπα του θεσμικού πλαισίου που είχε δημιουργηθεί για τη διοίκηση των ΑΕΙ”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top