Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Αθήνα στο top10 το πιο χαλαρωτικών city breaks στην Ευρώπη
Έρευνα

Η Αθήνα στο top10 το πιο χαλαρωτικών city breaks στην Ευρώπη

Η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην 10η θέση μεταξύ των πιο χαλαρωτικών city breaks στην Ευρώπη, με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή μεταξύ των υπολοίπων πόλεων (13.676 χλμ.) σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας SpaSeekers. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κοπενγχάγη.

Το βρετανικό τουριστικό γραφείων wellness διακοπών SpaSeekers πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ των πλέον δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων και τις ταξινόμησε βάσει της χαλάρωσης που προσφέρουν στους επισκέπτες τους. Ο δείκτης Annual European Relaxation Index αριθμεί 28 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, τις οποίες και ανέλυσε βάσει 6 παραγόντων:

  • Πόσο δραστήρια είναι η πόλη
  • Πόσο ευτυχισμένοι είναι οι κάτοικοι
  • Επίπεδα διαβίωσης
  • Πρόσβαση στις δημόσιες μεταφορές
  • Ποσοστό προσβασιμότητας σε παραλία
  • Πόση κίνηση έχει το τοπικό αεροδρόμιο

Βάσει των αποτελεσμάτων, η Κοπεγχάγη αποκαλύφθηκε ότι είναι το πιο χαλαρωτικό city break που έχει να προσφέρει η Ευρώπη, ενώ η Σόφια, το Άμστερνταμ και το Παρίσι δεν συνιστώνται σε όσους αναζητούν ένα ήρεμο διάλειμμα.

Το πιο χαλαρωτικό διάλειμμα στην πόλη της Κοπεγχάγης στην Ευρώπη
Γνωστή για τους ποδηλάτες της, την υγιεινή κουλτούρα και τους δημοφιλείς κήπους Tivoli, η πολύχρωμη πόλη της Κοπεγχάγης προσφέρει το πιο χαλαρωτικό city break στην Ευρώπη.

Η πρωτεύουσα της Δανίας έχει συνολικά χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα, με μόλις 2.000 κατοίκους ανά τ.χλμ., καθιστώντας την πόλη λιγότερο πολυπληθή από άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Η Κοπεγχάγη κατέγραψε επίσης υψηλά επίπεδα ευτυχίας (8,1), βιοτικού επιπέδου (8,3) και δημοσίων συγκοινωνιών (6,8), ενώ προσφέρει ακτογραμμή μήκους 7,314 χλμ.

Την Κοπεγχάγη ακολουθει η πόλη του Λουξεμβούργου και το Ταλίν στην Εσθονία, με βαθμολογία 4,08 και 4,02 αντίστοιχα.

Η Αθήνα πληθυσμιακή πυκνότητα 6.000 κατοίκους ανά τ.χλμ. καταγράφει δείκτη ευτυχίας 6, βιοτικού επιπέδου 5,5 και δημοσίων συγκοινωνιών 6, ενώ προσφέρει εντυπωσιακή ακτογραμμή μήκους 13.676 χλμ.

Η Σόφια είναι η πιο αγχωτική πόλη στην Ευρώπη
Η Σόφια της Βουλγαρίας βρέθηκε να είναι η λιγότερο χαλαρωτική πόλη στην Ευρώπη, ακολουθούμενη από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Άμστερνταμ και του Παρισιού ως τα λιγότερο χαλαρωτικά city break στην Ευρώπη.

Παρά τη χαμηλή πυκνότητα του πληθυσμού της (3.300 ανά τ.χλμ.) και τα σχετικά υψηλά επίπεδα ικανοποίησης, οι 63.625.664 επιβάτες που φτάνουν ετησίως στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ καταλήγουν σε μια αγχωτική εμπειρία city break, μόλις φτάσουν στο κέντρο. Ομοίως, οι 65.933.145 επιβάτες του Αεροδρομίου του Παρισιού στο δημοφιλές Charles de Gaulle συχνά βιώνουν μια χαοτική εμπειρία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024