Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κινηματογραφικός τουρισμός

Παρουσίαση του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του “Money Show 2019”

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Απρίλιος 2019, 09:37

Στόχος του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η στήριξη των εταιρειών οπτικοακουστικών παραγωγών που θέλουν να έρθουν στο τόπο για να επενδύσουν σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές και, παράλληλα, η δημιουργία κινηματογραφικών δομών.


Τις πρωτοβουλίες και το σχέδιο λειτουργίας του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την υποστήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Περιφέρεια ανέπτυξε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος σε ειδική θεματική παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο του φετινού διεθνούς συνεδρίου “Money Show 2019” (12-14 Απριλίου 2019) στη Θεσσαλονίκη.
 
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι “στόχος του Film Office της Περιφέρειας είναι η στήριξη των εταιρειών οπτικοακουστικών παραγωγών που θέλουν να έρθουν στο τόπο μας για να επενδύσουν σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές και, παράλληλα, η δημιουργία κινηματογραφικών δομών, οι οποίες θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν από εταιρείες παραγωγής του εξωτερικού, συμβάλλοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά προπαντός στην προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό”.
 
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα γραφείο, αλλά και να δικτυώσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κόντρα σε μια γραφειοκρατία που είναι δαιδαλώδης, ώστε να προσελκύσουμε από το εξωτερικό μεγάλες οπτικοακουστικές παραγωγές ή να τονώσουμε την προσπάθεια που κάνουν εδώ οι Έλληνες παραγωγοί, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο λειτουργίας του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ. Πάνος Κουάνης παρουσίασε τις δράσεις του ΕΚΟΜΕ σχετικά με τη λειτουργία των 13 περιφερειακών film offices, ενώ συνεχάρη τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού για το ενδιαφέρον τους για την ίδρυση και τη λειτουργία του Film Office. 
 
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, εκπρόσωποι της Ένωσης Κινηματογραφιστών Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας ως ιδανικού τόπου για κινηματογραφικές παραγωγές, τονίζοντας ότι η περιοχή διαθέτει αξιόλογο δίκτυο επαγγελματιών που μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου μία κινηματογραφική παραγωγή.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top