Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΤο Ηράκλειο προωθείται ως home-port λιμάνι κρουαζιέρας
Κρουαζιέρα

Το Ηράκλειο προωθείται ως home-port λιμάνι κρουαζιέρας

Αύξηση της επιβατικής κίνησης κρουαζιέρας στο Ηράκλειο κατά 39% το 2018 σε σχέση με το 2017. Για πρώτη φορά στο λιμάνι οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων θα αγγίζουν τις 200 ως το τέλος του έτους.

Η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, πραγματοποίησε επίσκεψη στο τερματικό σταθμό κρουαζιέρας του Ηρακλείου, με αφορμή τον απόπλου των πρώτων home-port κρουαζιερόπλοιων της χρονιάς που έχουν ως αφετηρία του ταξιδιού τους το Ηράκλειο.
Την υπουργό υποδέχτηκε σύσσωμη η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) και εκπρόσωποι των εργαζομένων, και της παρουσίασαν τους νέους χώρους υποδοχής των επισκεπτών κρουαζιέρας στον προβλήτα IV–V του λιμανιού, που χθες, Τρίτη 16 Απριλίου, εξυπηρέτησαν τρία κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα δύο είναι home-port, με περισσότερους από 6.500 επιβάτες.
Επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουράς στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας του λιμένος Ηρακλείου και τους νέους χώρους υποδοχής των επισκεπτών κρουαζιέρας στον προβλήτα IV – V του λιμανιού.
Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για τον τομέα της κρουαζιέρας. Επεσήμανε ότι η προώθηση του Ηρακλείου ως home-port λιμάνι κρουαζιέραςμέσω κεντρικών συμφωνιών και συνεργασιών του υπουργείου με διεθνείς και ευρωπαϊκούς ομίλους κρουαζιέρας αποτέλεσε στρατηγική επιλογή. Οδήγησε στη μεγάλη άνοδο του home-porting στο Ηράκλειο τη διετία 2017-2018 και ανέδειξε το Ηράκλειο σε δεύτερο σημαντικότερο ελληνικό προορισμό home-port κρουαζιέρας μετά τον Πειραιά.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, κ. Απόλλωνας Φιλιππής, καλωσόρισε την υπουργό και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασίαμε το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ που πέτυχε την κατακόρυφη αύξηση της επιβατικής κίνησης κρουαζιέρας στο Ηράκλειο κατά 39% το 2018 σε σχέση με το 2017. Και αναφέρθηκε ότι σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του 2018, τη φετινή χρονιά θα σημειωθεί νέα μεγάλη αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας, όπου για πρώτη φορά στο Ηράκλειο οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων θα αγγίζουν τις 200 ως το τέλος του έτους.
Η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), κ. Απόλλωνα Φιλιππή, στα γραφεία διοίκησης του ΟΛΗ
Επιπλέον, ενημέρωσε την κα Κουντουρά για τις ενέργειες της διοίκησης του ΟΛΗ για τη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του λιμένα στο σύνολό τους.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο βουλευτής Ηρακλείου, κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ο κεντρικός λιμενάρχης Ηρακλείου, κ. Ευθύμης Δουβής, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και των λιμενεργατών.

Στην κεντρική φωτογραφία: Επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουράς στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας του λιμένος Ηρακλείου και τους νέους χώρους υποδοχής των επισκεπτών κρουαζιέρας στον προβλήτα IV – V του λιμανιού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024