Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚακού κλίματος συνέχεια μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας με ταξιδιωτική οδηγία
Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Κακού κλίματος συνέχεια μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας με ταξιδιωτική οδηγία

Η έκθεση, προειδοποιεί τους ταξιδιώτες ότι μπορεί να βρεθούν και στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών ασφαλείας, καθώς υποστηρίζει ότι συνεχίζουν να κρατούν πολλούς ξένους πολίτες για πολιτικούς λόγους.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν νέα ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας για τους κινδύνους στην Τουρκία και καλώντας τους Αμερικανούς ταξιδιώτες να επανεξετάσουν το ταξίδι τους εκεί. Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ κατέταξαν την Τουρκία στο νούμερο 3 της κλίμακας επικινδυνότητας και βάσει αυτού καλούνται οι Αμερικανοί πολίτες να “αναθεωρήσουν το ταξίδι στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και αυθαίρετων κρατήσεων“, ενώ προειδοποιούν ότι “ορισμένες περιοχές έχουν αυξημένο κίνδυνο (4), στα σύνορα με το Ιράκ και Συρία“.
 
Η έκθεση, προειδοποιεί τους ταξιδιώτες ότι μπορεί να βρεθούν και στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών ασφαλείας, καθώς υποστηρίζει ότι συνεχίζουν να κρατούν πολλούς ξένους πολίτες για πολιτικούς λόγους. “Έχουν κρατήσει πολίτες των ΗΠΑ για εικαζόμενες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, με βάση ελάχιστα ή καθόλου αποδεικτικά στοιχεία και λόγους που φαίνεται να είναι πολιτικά υποκινούμενοι“. 
 
Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στη Τουρκία. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις στοχεύουν ξεκάθαρα δυτικούς τουρίστες και απόδημους για απαγωγές και δολοφονίες.”
 
Οι τρομοκράτες μπορούν να επιτεθούν με μικρή ή καθόλου προειδοποίηση σε τουριστικές τοποθεσίες, κομβικά σημεία μεταφοράς, αγορές/εμπορικά κέντρα, εγκαταστάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώρους λατρείας, πάρκα, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, και σε κοινόχρηστους χώρους“, προειδοποιούν οι ΗΠΑ.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024