Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΡύθμιση του ΥΠΠΟΑ για τους επικεφαλής γραφείων φύλαξης και αρχιφυλάκων σε αρχ. χώρους, μνημεία και μουσεία
Πολιτισμός

Ρύθμιση του ΥΠΠΟΑ για τους επικεφαλής γραφείων φύλαξης και αρχιφυλάκων σε αρχ. χώρους, μνημεία και μουσεία

Ψήφιση ρύθμισης του ΥΠΠΟΑ για την αξιοκρατική επιλογή επικεφαλής γραφείων φύλαξης και αρχιφυλάκων στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία.

Ρύθμιση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αξιοκρατική επιλογή των επικεφαλής γραφείων φύλαξης και των αρχιφυλάκων στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας υπερψηφίστηκε στη Βουλή, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας “Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων και άλλες διατάξεις”.

Συγκεκριμένα, δεδομένου ότι οι επικεφαλής των γραφείων φύλαξης και οι αρχιφύλακες δε συνιστούν θέσεις ευθύνης και ως εκ τούτου στην περίπτωσή τους δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο υπαλληλικός κώδικας, το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην καθιέρωση μιας διαφανούς διαδικασίας για την επιλογή τους με αντικειμενικά κριτήρια.

“Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται για πρώτη φορά η αξιοκρατία στον κρίσιμο τομέα του συντονισμού και της οργάνωσης της φύλαξης των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού”, αναφέρει το υπουργείο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024