Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ συμβολή του τουρισμού στη δίκαιη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας (κατά ΣΥΡΙΖΑ)
Τουριστική πολιτική

Η συμβολή του τουρισμού στη δίκαιη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας (κατά ΣΥΡΙΖΑ)

Στην ομιλία της η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα επενδυτικά σχέδια για τη στήριξη των ΜμΕ στον τουρισμό ταυτόχρονα με τα τουλάχιστον 400 επενδυτικά σχέδια σε ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών και σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ενώ αναφέρθηκε και στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου με τα νομοσχέδια για το θεματικό τουρισμό και τις ειδικές μορφές τουρισμού, την τουριστική εκπαίδευση, στη ρύθμιση θεμάτων ιαματικού τουρισμού και αξιοποίησης ιαματικού πλούτου, την ενδυνάμωση του ρόλου του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και του ΕΟΤ.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Amalia Hotel, την Τρίτη 16 Απριλίου, η εκδήλωση του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Τμήματος Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ με θέμα “Η συμβολή του Τουρισμού στη Δίκαιη Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη της Χώρας”, με ομιλητές την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και τον κ. Νίκο Σκορίνη από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία της η υπουργός τόνισε την προσφορά του τουρισμού στην οικονομία, στα έσοδα και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη διεθνή αναγνώριση της χώρας που συνοδεύτηκε από σειρά βραβεύσεων και ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς όχι μόνο της πολιτικής ηγεσίας αλλά και των εμπλεκομένων στον τομέα του τουρισμού.

Η κα Κουντουρά επίσης αναφέρθηκε στα επενδυτικά σχέδια για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τουρισμό ταυτόχρονα με τα τουλάχιστον 400 επενδυτικά σχέδια σε ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών και σύνθετα τουριστικά καταλύματα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου με τα νομοσχέδια για το θεματικό τουρισμό και τις ειδικές μορφές τουρισμού, την τουριστική εκπαίδευση καθώς και στη ρύθμιση θεμάτων ιαματικού τουρισμού και αξιοποίησης ιαματικού πλούτου, την ενδυνάμωση του ρόλου του Υπουργείου Τουρισμού καθώς και του ΕΟΤ.

Κλείνοντας, η υπουργός επανέλαβε το στρατηγικό στόχο για τουρισμό 365 ημερών και ψηφιακό μετασχηματισμό και τόνισε την πρωταγωνιστική θέση που κατέχει ο τουρισμός στην προσπάθεια για παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Σκορίνης αναφέρθηκε στα οικονομικά μεγέθη και κάλεσε τους εκπρόσωπους του τουριστικού κλάδου να επενδύσουν τώρα που υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες τονίζοντας η οικονομία βελτιώνεται συνεχώς μετά την καθαρή έξοδο από τα μνημονιακά προγράμματα και τις μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια παρουσίασε 30 θετικά στοιχεία της οικονομίας, τα οποία πιστοποιούν ότι η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας έχει αποκατασταθεί στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Παρεμβάσεις επίσης έκαναν, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Νίκος Ηγουμενίδης, η βουλευτής Β’ Αθήνας κα Χαρά Καφαντάρη, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Μπάμπης Καρίμαλης, ο πρόεδρος της FedHatta κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και ο γενικός γραμματέας της ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Ευθύμιος Μπιμπής.

Ακόμα παραβρέθηκαν, η βουλευτής Κεφαλλονιάς κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης, ο βουλευτής Πέλλας κ. Ιωάννης Σηφάκης, ο κ. Νικόλαος Ζωητός γενικός διευθυντής της ΠΟΞ, ο κ. Γιώργος Αμβράζης γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ, η κα Ελένη Βρυώνη, πρόεδρος ΣΙΤΕΣΑΠ, ο κ. Μιχάλης Μυτιληνάκης, προεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, ο συντονιστής Τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τρύφων Αλεξιάδης, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κα Γεωργία Καραστάθη, η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γιάννης Βουλγαράκης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και συντόνισε ο κ. Παναγιώτης Αρανίτης, συντονιστής του Τμήματος Τουρισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024