Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΗ 18η East Med Yacht Show 2019 διεξάγεται 10-13 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας
Εκθέσεις

Η 18η East Med Yacht Show 2019 διεξάγεται 10-13 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας

Στη φετινή διοργάνωση τιμώμενος Δήμος είναι ο Δήμος Κεφαλλονιάς. Φέτος, η διοργάνωση θα έχει τρία σκέλη: έκθεση σκαφών, περίπτερα εκθετών και παράλληλες εκδηλώσεις (ενημερωτικά σεμινάρια, Yoga on Deck, σεμινάριο καταδύσεων, παρουσίαση και ενημερωτική δράση της Euro Green Sports, ιστιοπλοϊκούς αγώνες).

Στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου, συνέντευξη Τύπου για τη 18η Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής “East Med Yacht Show 2019”, που θα διεξαχθεί από 10 έως και 13 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας (Προβλήτα Α) στον Πειραιά.

Η D-Marin, Marina Zea φιλοξενεί τη διοργάνωση για 4η συνεχή χρονιά και ως Event Host συμβάλει στη διεξαγωγή της, εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους χώρους για τον ελλιμενισμό των σκαφών και την τοποθέτηση περιπτέρων, ενώ διαθέτει και το προσωπικό της για τις ανάγκες της έκθεσης.

Τη διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση διοργανώνει η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, σε συνεργασία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με  το Οργανωτικό – Συντονιστικό γραφείο Trinity Events. Στη φετινή διοργάνωση τιμώμενος Δήμος είναι ο Δήμος Κεφαλλονιάς.

Yπό την Αιγίδα τους έχουν θέσει το “18ο East Med Yacht Show” το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού fedHATTA και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Φέτος, η διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, τουλάχιστον 3.000 επισκέπτες και θα έχει τρία σκέλη:

  • Έκθεση σκαφών: 60 και πλέον σκάφη – μέλη της ΕΠΕΣΤ (επανδρωμένα motor yachts, sailing yachts, catamaran και bareboats) θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του “East Med Yacht Show” για το 2019, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά. Δυνατότητα πρόσβασης – επίσκεψης σε αυτό το τμήμα θα έχουν μόνο οι επαγγελματίες του κλάδου.
  • Περίπτερα εκθετών: 40 περίπτερα ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιριών που παρέχουν υπηρεσίες θαλάσσιου τουρισμού θα φιλοξενηθούν στη φετινή διοργάνωση. Το τμήμα αυτό θα είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.
  • Παράλληλες εκδηλώσεις: Καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται, ποικίλες και ειδικά σχεδιασμένες από την Trinity Events, θεματικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, για τους επαγγελματίες του κλάδου έχουν προγραμματιστεί στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος άκρως ενημερωτικά σεμινάρια, ενώ το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρωτότυπες δράσεις, όπως: Yoga on Deck, Σεμινάριο Καταδύσεων, παρουσίαση και ενημερωτική δράση της Euro Green Sports, Ιστιοπλοϊκούς Aγώνες.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος και η εκπρόσωπος του Οργανωτικού & Συντονιστικού Γραφείου της έκθεσης Trinity Events κα Kαλλιόπη Ευσταθίου. Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο διευθυντής Επικοινωνίας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Τοκάκης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης, εκπροσωπώντας την περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. και γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ κ. Γιώργος Βερνίκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης. Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο διευθυντής της Μαρίνας Ζέας κ. Γιάννης Κουτσοδόντης, ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Ζέας πλωτάρχης Λ.Σ. Αριστοτέλης Γιαννιώτης, εκ μέρους του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος ο υποναύαρχος κ. Ιωάννης Ζήκας, ο υποδιοικητής της Μαρίνας Ζέας ανθυπασπιστής κ. Ιωάννης Βήχας, η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, ο εκτελεστικός διευθυντής των Εκθέσεων Ποσειδώνια ΑΕ κ. Θεόδωρος Βώκος, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ κα Ελένη Γερολυμάτου και η κα Όλγα Στεφανάκου, επίσης από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024