Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠΟΕΣΕ: Η αλήθεια για την αύξηση της τιμής του εισαγόμενου χοιρινού κρέατος
Εστίαση

ΠΟΕΣΕ: Η αλήθεια για την αύξηση της τιμής του εισαγόμενου χοιρινού κρέατος

Η αύξηση της τιμής του εισαγόμενου χοιρινού δε θα πρέπει να αποτελέσει την ευκαιρία για μαζικές ανατιμήσεις σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων που διατίθενται από τα καταστήματα εστίασης, σημειώνει η ΠΟΕΣΕ.

Αντιμέτωποι με μια σημαντική αύξηση στην τιμή του εισαγόμενου κρέατος βρίσκονται οι επαγγελματίες της εστίασης. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται άνοδος στην διεθνή τιμή του χοιρινού κρέατος, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης από την Κίνα και τη Ρωσία και της απαγόρευσης εισαγωγών στην Ευρώπη από τρίτες χώρες.

“Αναμφίβολα, το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου. Ένα κόστος το οποίο είναι ήδη δυσβάστακτο εξαιτίας της υψηλής φορολόγησης, του υψηλού μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, αλλά και άλλων λειτουργικών έξοδων όπως για την ενέργεια, τα δημοτικά τέλη, τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και άλλα”, σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

“Είναι γνωστό ότι οι τιμές στην ελληνική αγορά διαμορφώνονται ελεύθερα. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποχρεώνει έναν ολόκληρο κλάδο να προχωρήσει σε μαζικές ανατιμήσεις των προϊόντων που διαθέτει στους καταναλωτές.

Η εστίαση είναι ένας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός κλάδος. Μάλιστα στο παρελθόν πολλοί επαγγελματίες της εστίασης απορρόφησαν μεγάλα κόστη με μοναδικό γνώμονα την ανταγωνιστικότητά τους. Ο κάθε επαγγελματίας έχει τη δυνατότητα να προσδιορίζει το περιθώριο κέρδους με το οποίο επιθυμεί να λειτουργεί η επιχείρησή του.

Οι δηλώσεις ανεύθυνων κύκλων, καθοδηγούμενων ή μη, κάνουν μόνο ζημιά στην εθνική οικονομία και στον Κλάδο γενικότερα. Η αύξηση της τιμής του εισαγόμενου χοιρινού δε θα πρέπει να αποτελέσει την ευκαιρία για μαζικές ανατιμήσεις σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων που διατίθενται από τα καταστήματα εστίασης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024