Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣυμμετοχή 63.000 δρομέων αναμένει ο φετινός Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός
Αθλητικός τουρισμός

Συμμετοχή 63.000 δρομέων αναμένει ο φετινός Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός

Ο φετινός αγώνας θα φτάσει περίπου τις 63.000 συμμετοχές, ξεπερνώντας τις 55.000 του 2018. Παράλληλα στον Μαραθώνιο οι εγγραφές θα φτάσουν τις 20.000, από 18.000 που ήταν το 2018, ενώ στα 10 χλμ. θα αγγίξουν τις 12.000.

Σε νέα εποχή μπαίνει από φέτος ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός, με διήμερο έντονο αγωνιστικό πρόγραμμα και προοπτική συμμετοχής περίπου 63.000 δρομέων σε όλες τις αποστάσεις.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα σε τελετή που έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και παράλληλα προχώρησε στο άνοιγμα των εγγραφών για τον αγώνα της 9ης και 10ης Νοεμβρίου.

Ο ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους δρομείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση αποφάσισε τη διεξαγωγή του αγώνα των 10χλμ. το απόγευμα του Σαββάτου και παράλληλα  έκανε γνωστό πως πλέον τα 5χλμ. θα γίνονται μόνο το πρωί με διευρυμένο όριο συμμετοχής, το οποίο θα αγγίξει τους 20.000 δρομείς.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος, η περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΑΜΑ κ. Βασίλης Σεβαστής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Σπύρος Καπράλος ενεργοποίησαν την online πλατφόρμα των εγγραφών.

Μάλιστα, από τα πρώτα δευτερόλεπτα έναρξης της διαδικασίας η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη για όλες τις αποστάσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα και ιδιαίτερα για τα 5 χλμ. και 10 χλμ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε γνωστό πως ο φετινός αγώνας θα φτάσει περίπου τις 63.000 συμμετοχές, ξεπερνώντας τις 55.000 του 2018. Παράλληλα έγινε γνωστό πως στον Μαραθώνιο οι εγγραφές θα φτάσουν τις 20.000, από 18.000 που ήταν το 2018, ενώ στο 10άρι θα αγγίξουν τις 12.000.

Μακροπρόθεσμος στόχος της Ομοσπονδίας είναι η συμμετοχή στον αγώνα περισσότερων από 80.000 δρομέων, κάτι που θα επιτευχθεί σε συνδυασμό με τα έργα που πρέπει να γίνουν στην εκκίνηση και κατά μήκος της διαδρομής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βασικοί εταίροι, καθώς και ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, ο ΟΠΑΠ.

Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε: “Ευχαριστούμε που είστε εδώ στην ξεχωριστή εκδήλωση, που γίνεται στο εμβληματικό Παναθηναϊκό στάδιο, ένα στάδιο συνδεδεμένο με την ιστορία του Μαραθωνίου. Είμαστε επίσης χαρούμενοι γιατί είναι εδώ πολλοί βασικοί εταίροι και μαζί τους θα σας ανακοινώσουμε τη μεγάλη αλλαγή στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου. Το Σάββατο θα γίνουν τα 10 χλμ. και την Κυριακή όλοι οι υπόλοιποι αγώνες του προγράμματος, ανάμεσα σε αυτούς και ένα ενιαίο 5άρι. Καταλήξαμε στην απόφαση αυτή μετά την πολύχρονη σκέψη και επειδή έχουν υπερκαλυφθεί όλες οι δυνατότητες να υποδεχθούμε περισσότερους δρομείς απ’όλο τον κόσμο. Το 2018 οι συμμετοχές στον Μαραθώνιο έκλεισαν 40 ημέρες πριν την εκκίνηση. Στον ΣΕΓΑΣ λοιπόν και με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων μας καταλήξαμε ότι είναι άδικο για την Αθήνα, την Αττική, την Ελλάδα, για τον ίδιο τον Μαραθώνιο να μην μπορούμε να δεχθούμε περισσότερους δρομείς. Η αλλαγή έχει στόχο και σκοπό να ανοίξει τα όρια  συμμετοχής στα 5 χλμ. και 10 χλμ., αλλά να μπορούμε από φέτος να υποδεχθούμε στον Μαραθώνα, στην κλασική διαδρομή, ένα ακόμη κύμα 2.000 δρομείς. Σπεύδω να διευκρινίσω πως τα έργα που κάνουμε σε συνεργασία με την κ. Δούρου, ώστε στα επόμενα χρόνια να υποδεχθούμε 10.000 δρομείς, δεν σταματούν καθόλου. Στον ΑΜΑ τα τελευταία χρόνια έχουμε πετύχει πάρα πολλά, θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω πως τα καλύτερα έρχονται”.

Από τη μεριά της, η περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε: “Τα προηγούμενα τέσσερα με πέντε έτη κάναμε κι εμείς στην Περιφέρεια έναν Μαραθώνιο, έναν Μαραθώνιο που ήθελε συναθλητές και συνοδοιπόρους που στο τέλος έγιναν φίλοι. Είναι ένας Μαραθώνιος, ο οποίος απέδωσε και έχει να αποδώσει ακόμη περισσότερα. Θέλω να σας πω πως έχουμε διασφαλίσει ώστε η σπουδαία αυτή προσπάθεια να μην διαταραχθεί για κανέναν λόγο. Και αυτό έγινε επειδή λειτούργησαν όλοι οι φορείς και έγινε κατανοητό κι από τα συναρμόδια υπουργεία και απ’όλους τους φορείς, πως αυτή είναι μια σπουδαία ιστορία που έχει και μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024