Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΤο Game of Thrones προκάλεσε 'τσουνάμι' τουριστικής δαπάνης 58 εκατ. ευρώ στη Β. Ιρλανδία το 2018
Κινηματογραφικός τουρισμός

Το Game of Thrones προκάλεσε 'τσουνάμι' τουριστικής δαπάνης 58 εκατ. ευρώ στη Β. Ιρλανδία το 2018

Οι τηλεθεατές του GoT έρχονταν από όλα τα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Βόρειας Αμερικής, της Κίνας, της Αυστραλίας και από ολόκληρη την Ευρώπη, για να δουν που γυρίστηκαν σκηνές από μερικές από τις επικές μάχες της σειράς του HBO.

Αριθμοί ρεκόρ τηλεθεατών του “Game of Thrones” ταξίδεψαν πέρυσι από όλο τον κόσμο στη Βόρεια Ιρλανδία για να επισκεφθούν τις αγαπημένες τους τοποθεσίες από την τηλεοπτική σειρά, όπως τα “Haunted Forest” και “Kingsroad” και άφησαν στο πέρασμά τους το πρωτοφανές ποσό των 58 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ιρλανδία.
 
Νέα στοιχεία της τουριστικής βιομηχανίας από τον Tourism North Ireland δείχνουν ότι ένας στους έξι διεθνείς τουρίστες εμπνεύστηκε για να ταξιδέψει βόρεια το 2018 λόγω του Game of Thrones. Οι τηλεθεατές του GoT έρχονταν από όλα τα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Βόρειας Αμερικής, της Κίνας, της Αυστραλίας και από ολόκληρη την Ευρώπη, για να δουν που γυρίστηκαν σκηνές από μερικές από τις επικές μάχες της σειράς του HBO.
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ο συνολικός αριθμός των τηλεθεατών του Game of Thrones που ταξίδεψαν στη Βόρεια Ιρλανδία πέρυσι έφτασε τους 350.000. Ο John McGrillen, διευθύνων σύμβουλος του Tourism Northern Ireland, δήλωσε ότι το Game of Thrones “άλλαξε δραματικά την αντίληψη για τη Βόρεια Ιρλανδία” ως τουριστικό προορισμό.
 
Ο κ. McGrillen είπε ότι ήταν μια εξαιρετική επιτυχία και είναι φανταστικό για τη Βόρεια Ιρλανδία να συνδεθεί με αυτήν την παγκόσμια επιτυχία τα τελευταία 10 χρόνια. Υπάρχουν τουλάχιστον 26 τοποθεσίες λήψης από το Game of Thrones που μπορούν να εξερευνήσουν οι θαυμαστές στον Βορρά και έχουν αναπτυχθεί περισσότερες από 23 εμπειρίες επισκεπτών γύρω από αυτές τις τοποθεσίες, από περιηγήσεις με πούλμαν και εξειδικευμένες υπηρεσίες περιηγήσεων μέχρι εμπειρίες γαστρονομίας,  εμπνευσμένες από το Game of Thrones.
 
Πρόσθεσε ότι πρόκειται να έχουν μια διαρκή έλξη στη Βόρεια Ιρλανδία για τους οπαδούς με τις εμπειρίες κληρονομιάς του Game of Thrones. Το πρώτο αξιοθέατο – η περιοδεία στούντιο του Game of Thrones – πρόκειται να ανοίξει την άνοιξη του 2020 στο Linen Mill Studios στο Banbridge και αυτή η νέα διαδραστική εμπειρία των 110.000 τετραγωνικών μέτρων θα δώσει στους οπαδούς την ευκαιρία να δουν πίσω από τις σκηνές πώς γίνεται η σειρά διαθέτουν πολλά από τα πρωτότυπα στηρίγματα και κοστούμια και σύνολα από τη σειρά, η οποία θα είναι πολύ συναρπαστική.
 
Οι επικεφαλής του τουρισμού στο Ντέρι, εν τω μεταξύ, ελπίζουν ότι μπορούν να προσελκύσουν μια νέα γενιά τουριστών οθόνης στην πόλη, αναπτύσσοντας αξιοθέατα για τους οπαδούς της τηλεοπτικής σειράς Derry Girls.
 
Οι τοπικοί αξιωματούχοι συνεργάζονται στενά με το κανάλι 4, την οθόνη της Βόρειας Ιρλανδίας και τον τουρισμό της Ιρλανδίας για να αναπτύξουν έργα “κληρονομιάς” στην πόλη που θα δώσουν στους οπαδούς την ευκαιρία να συνδεθούν με τους αγαπημένους τους χαρακτήρες ή στιγμές από την εκπομπή.
 
Η Jennifer O’Donnell, διευθύντρια τουρισμού στο Derry City και στο District Council του Strabane, δήλωσε ότι το συμβούλιο θέλησε να δημιουργήσει μια “εμπειρία Derry Girls” που θα έδειχνε την πόλη και θα προσελκύσει τους οπαδούς να επισκεφθούν.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024