Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

FedHATTA: Αναγκαία η στήριξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων από τις τράπεζες

Θοδωρής Κουμέλης - 24 April 2019, 10:01

Δεδομένης της κρίσης που έχει επιβραδύνει τις δυνατότητες του Κράτους να συμβάλλει ενεργά στη χρηματοδότηση τουριστικών υποδομών, οι τράπεζες χρειάζεται να στηρίξουν αναπτυξιακές προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα, τόνισε γενικός γραμματέας του HATTA, κος Στράτος Μπερέτης.


Η συμβολή του ιδιωτικού τομέα σε έργα υποδομών και συνθηκών που διασφαλίζουν εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών στη χώρα μας, είναι επιβεβλημένη ώστε να συνεχισθεί η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού. Για το λόγο αυτό, είναι ανάγκη τα τραπεζικά ιδρύματα να διασφαλίσουν ευνοϊκούς όρους για τη στήριξή τους.
 
Αυτό υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, HATTA, και πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ρεθύμνου, κ. Στράτος Μπερέτης, ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση της Eurobank στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, με τίτλο «Business Banking Τουρισμός 2019 & Προγράμματα ΕΣΠΑ: Χρηματοδοτικά εργαλεία μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
 
Δεδομένης της κρίσης που έχει επιβραδύνει τις δυνατότητες του Κράτους να συμβάλλει ενεργά στη χρηματοδότηση τουριστικών υποδομών, οι τράπεζες, μετά τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, χρειάζεται να στηρίξουν αναπτυξιακές προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα, τόνισε.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Μπερέτης, οι τράπεζες, “με αντικειμενικά χρηματοοικονομικά κριτήρια, επιχειρησιακά πλάνα και σχέδια μπορούν να άρουν τις πολλαπλές δυσκολίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στην άντληση δάνειων με ευνοϊκούς όρους”.
 
Οι τράπεζες, επισήμανε, στις διαδικασίες ανάλυσης και συνεργασίας με τα τουριστικά γραφεία πρέπει να υπερβούν τον εαυτό τους, να ξεφύγουν από τον κλασικό τύπο εγγυήσεων και να αντιμετωπίζουν κάθε επιχείρηση ξεχωριστά.
 
Ο κ. Μπερέτης υπενθύμισε τη δυναμική των τουριστικών γραφείων, τα οποία για κάθε 1 ευρώ είσπραξης συνεισφέρουν στο ΑΕΠ πολλαπλασιαστικά 4 φορές με την διασπορά των υπηρεσιών τους.
 
Τέλος, τόνισε ότι η στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων είναι σημαντική υπόθεση.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top