Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Απαγόρευση των λεωφορείων στην πόλη της Κέρκυρας ζητά η Αρχαιολογική Υπηρεσία του νησιού

Τατιάνα Ρόκου - 24 Απρίλιος 2019, 13:12

Στην τεκμηρίωση του αιτήματος περιλαμβάνονται, εκτός της επισήμανσης του κυκλοφοριακού άγους και η στάση των λεωφορείων ανάμεσα στις πλατείες και το Παλαιό Φρούριο, που κρύβεται έτσι από τον όγκο τους.


Την απαγόρευση της εισόδου και κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων εντός του ιστορικού κέντρου, για όλο το χρόνο, ζητά με έγγραφο της προς τον Δήμο Κερκύρας και τους εμπλεκόμενους διοικητικούς, επαγγελματικούς και αστυνομικούς φορείς και υπηρεσίες, η Αρχαιολογία.
 
Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα “Ενημέρωση” και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται για την επανάληψη του αιτήματος για πολλοστή φορά, έτσι όπως επιβεβαιώθηκε και κατά την πρόσφατη σύσκεψη που έγινε για το θέμα στην έδρα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Στην τεκμηρίωση του αιτήματος περιλαμβάνονται, εκτός της επισήμανσης του κυκλοφοριακού άγους και η στάση των λεωφορείων ανάμεσα στις πλατείες και το Παλαιό Φρούριο, που κρύβεται έτσι από τον όγκο τους.
 
Πηγές προσκείμενες στη δημοτική αρχή και με αφορμή την άλλη σύσκεψη για τη λήψη έκτακτων κυκλοφοριακών και μέτρων στάθμευσης στις μέρες του Πάσχα, ενημέρωσαν ότι στο σχέδιο από το 2017 για την περίπτωση της ανακούφισης της πόλης, προβλέπεται η στάθμευση στον χώρο του λιμανιού, του παλιού ΚΤΕΛ στην Παλλάδα και του ΕΑΚΚ, ενώ συζητείται και το οικόπεδο του “Λυρικού” και των Αδελφάτων στις Κουλίνες.
 
 
Φωτογραφία απο την Πάνω Πλατεία στην Κέρκυρα

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top