Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θαλάσσιος τουρισμός

Θετική ανταπόκριση του Γ. Πατούλη στο αίτημα για χωροθέτηση νέας επαγγελματικής μαρίνας

Τατιάνα Ρόκου - 24 April 2019, 15:04

Στη συνάντηση με το προεδρείο της ΚΟΙΝΣΕΠ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΩΤΙΝΓΚ, ο κ. Πατούλης αντέδρασε θετικά, ακούγοντας τις προκαταρκτικές προτάσεις της ΚΟΙΝΣΕΠ για συγκεκριμένες περιοχές στην Ανατολική Αττική που προσφέρονται για να δημιουργηθεί μία νέα επαγγελματική μαρίνα.


Συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, είχε την Μεγάλη Δευτέρα 22.04.2019, η διοικούσα επιτροπή της ΚΟΙΝΣΕΠ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΟΜΩΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ – «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΩΤΙΝΓΚ», για να του εκθέσει τους προβληματισμούς του κλάδου και να του υποβάλει τις προτάσεις της για την δημιουργία θέσεων ελλιμενισμού στην Αττική, για να καλυφθούν οι ανάγκες των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών.
 
Τα μέλη της διοικούσας, ο κ. Πάρις Λουτριώτης, πρόεδρος, ο κ. Γιώργος Νόρδας, γενικός γραμματέας και η κα Μαριάννα Κυριακίδη, έφορος Δημοσίων Σχέσεων, της ΚΟΙΝΣΕΠ, εξήγησαν στον υποψήφιο περιφερειάρχη, ότι η Αττική είναι η περιφέρεια της Ελλάδος από την οποία διακινείται περισσότερο από το μισό της συνολικής δραστηριότητας των ναυλώσεων, ενώ ειδικότερα η Μαρίνα Αλίμου, έχει εξελιχθεί σε «κέντρο του γιώτινγκ» και η αναμενόμενη ιδιωτικοποίηση με την παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ, που ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες, υποθάλπει σοβαρότατες αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο του επαγγελματικού τουριστικού σκάφους.
 
Στη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΚΟΙΝΣΕΠ, επισημάνθηκε προς τον κ. Πατούλη, ότι ήδη ο στόλος των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών αυξάνεται, είναι σε εξέλιξη παραγγελίες για μερικές εκατοντάδες νέα σκάφη, και, επειδή τα περισσότερα είναι καταμαράν (τύπος που ζητιέται περισσότερο λόγω της ευρυχωρίας τους και απαιτεί σχεδόν διπλή θέση ελλιμενισμού από τα απλά ιστιοπλοϊκά), οι ανάγκες σε θέσεις ελλιμενισμού αυξάνονται, ιδιαίτερα στην Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Με την σημερινή γραφειοκρατική διαδικασία η χωροθέτηση μίας μαρίνας είναι επίπονη προσπάθεια πολλών μηνών, και, ενώ υπάρχει ζήτηση, οι επενδυτές αποτρέπονται, με αποτέλεσμα οι γειτονικές και ανταγωνιστικές χώρες της Ελλάδος στον θαλάσσιο τουρισμό, να έχουν περισσότερες, οργανωμένες και με πλεονεκτικές υπηρεσίες μαρίνες.
 
Στην συζήτηση με το προεδρείο της ΚΟΙΝΣΕΠ, ο κ. Πατούλης αντέδρασε θετικά, άκουσε τις προκαταρκτικές προτάσεις της ΚΟΙΝΣΕΠ για συγκεκριμένες θέσεις – περιοχές στην Ανατολική Αττική, που προσφέρονται για να δημιουργηθεί μία νέα επαγγελματική μαρίνα, και υποσχέθηκε ότι θα δώσει προτεραιότητα στην αξιολόγηση και μελέτη των προτάσεων αυτών, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας περιφερειακής διοίκησης, επισημαίνοντας ότι αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει η ύπαρξη μιας ενιαίας βάσης για την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου, και θα στηρίξει, στο πλαίσιο του δυνατού, την εξεύρεση άμεσης λύσης στο θέμα αυτό.
 
Άλλωστε, ο κ. Πατούλης επεσήμανε στους εκπροσώπους της ΚΟΙΝΣΕΠ, ότι η γενικότερη ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των φυσικών και άλλων πόρων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και η ενίσχυση δραστηριοτήτων με οικονομική ανταποδοτικότητα, αποτελούν σημαντικό στόχο του προγραμματισμού του.
 
Ο πρόεδρος της «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΩΤΙΝΓΚ – ΚΟΙΝΣΕΠ» κ. Λουτριώτης και τα άλλα μέλη της διοικούσας, ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον κ. Γιώργο Πατούλη, και για την ανταπόκριση αλλά και την θετική αντιμετώπιση, που θα είναι κρίσιμη, εφόσον, όπως διαφαίνεται, τα περισσότερα επαγγελματικά σκάφη που σήμερα βρίσκονται στην Μαρίνα Αλίμου (περίπου 1000), πιθανότατα θα πρέπει να αναζητήσουν «νέο σπίτι», μετά την εγκατάσταση του παραχωρησιούχου, δεδομένου ότι και ο χερσαίος χώρος, σύμφωνα με τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, θα χρησιμοποιηθεί για να κτιστεί πολυώροφο ξενοδοχείο και εμπορικό κέντρο. 
 
Το προεδρείο της ΚΟΙΝΣΕΠ δεσμεύθηκε να υποβάλει προς τον κ. Πατούλη λεπτομερή στοιχεία για τις ανάγκες του κλάδου, τις ενδεικνυόμενες από πλευράς των επαγγελματιών, προδιαγραφές νέας μαρίνας με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών ελλιμενισμού καθώς και να συνεργαστεί για την προσέλκυση επενδυτών.
 
 
Στη φωτογραφία ο κ. Γιώργος Πατούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, με τον κ. Πάρι Λουτριώτη, πρόεδρο, τον κ. Γιώργο Νόρδα, γραμματέα, την Κα Μαριάννα Κυριακίδη, έφορο Δημοσίων Σχέσεων, της διοικούσας επιτροπής της ΚΟΙΝΣΕΠ, και ο κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, συνεργάτης – επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας του κ. Πατούλη.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top