Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΤο Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας αντιδρά στα hop-on hop-off λεωφορεία
Τουριστικά λεωφορεία

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας αντιδρά στα hop-on hop-off λεωφορεία

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας ζητά την άμεση απόσυρση όλων των αδειών ανοικτού τύπου πούλμαν, επειδή 'ενώ δεν εξυπηρετούν καμία ανάγκη, δεν τα αντέχει η πόλη και είναι πολύ βλαπτικά και επικίνδυνα για τον τόπο'.

Την απόσυρση όλων των αδειών ανοιχτού τύπου πούλμαν από την Κέρκυρα ζητά σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων του νησιού. Το σωματείο αναφέρει μια σειρά από λόγους που ζητά την απόσυρση, τους οποίους χαρακτηρίζει λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Μαζί με το οξύ πρόβλημα των απορριμμάτων, τα κυκλοφοριακά προβλήματα γίνανε τα τελευταία χρόνια πολύ μεγαλύτερα με την προσθήκη πολλών δεκάδων καθημερινών, κυκλικών διαδρομών από μεγάλου μεγέθους ανοικτού τύπου πούλμαν, χωρίς να ληφθούν καθόλου υπ’ όψη οι αντοχές της πόλης και ενώ ήταν ήδη γνωστό το μέγεθος του προβλήματος. Για τη ζοφερή αυτή κατάσταση, θέλουμε εν συντομία να αναφέρουμε:
1. Η δρομολόγηση των 20 περίπου ανοικτού τύπου πούλμαν στην Κέρκυρα είναι εφεύρεση και πατέντα κερκυραϊκή. Δυστυχώς, οι αρχές του τόπου μας θεώρησαν ότι η πόλη μας είναι κάτι μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Μία ματιά στον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα η Ρόδος και άλλες αντίστοιχες περιοχές, το επιβεβαιώνει.
2. Συμβάλουν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των εμβρόντητων, από τα πολλά κτυπήματα τα τελευταία χρόνια, Κερκυραίων και στην απομάκρυνση τους από τα σπίτια τους. Ποιος αντέχει, άραγε, να κάνει τη διαδρομή Πλατεία-Κανόνι σε 30 ή και περισσότερα λεπτά έχοντας μπροστά του κάθε ημέρα και ώρα 5-10 ανοικτού τύπου πούλμαν.
3. Καταστρέφουν τα Mουράγια, λόγω του ιδιαίτερου βάρους των οχημάτων.
4. Ευτελίζουν την εικόνα της Κέρκυρας.
5. Παίρνουν τα χρήματα από τους σκληρά φορολογούμενους επαγγελματίες (καταστηματάρχες, τουριστικά γραφεία και πούλμαν, ξεναγούς, ιδιοκτήτες ταξί κ.ά.) και τα οδηγούν οργανωμένα στις τσέπες των ολίγων, μέσω της κατευθυνόμενης κρουαζιέρας.
6. Περιθωριοποιούν περιοχές της πόλης (Μαντούκι, Σπηλιά, Σαρόκο κ.λπ.), αφού πολλοί πελάτες της κρουαζιέρας θα επισκεπτόταν τις περιοχές αυτές και θα τους έδιναν ζωή, αν οι ανυποψίαστοι τουρίστες δεν οδηγούνταν, οργανωμένα, προς τα συγκεκριμένα πούλμαν, μέσω της προνομιακής θέσης στο λιμάνι και της άγρας πελατών.
7. Κάνουν την ιστορική μας πόλη συνεχώς λιγότερη ελκυστική για τους ξένους επισκέπτες ιδιαίτερα για τον ποιοτικό τουρισμό.
8. Μειώνουν το συνολικό εισόδημα της Κέρκυρας, αφού οι χιλιάδες πελάτες που επιβιβάζονται στα πούλμαν αυτά θα απέδιδαν στην τοπική οικονομία πολύ μεγαλύτερα έσοδα με τη διάχυση τους σε όλη την πόλη και σε πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις.
Για τους πολύ σημαντικούς και επείγοντες παραπάνω λόγους, οι οποίοι στην ουσία είναι λόγοι δημόσιου συμφέροντος, ζητάμε την άμεση απόσυρση όλων των αδειών ανοικτού τύπου πούλμαν από την Κέρκυρα, επειδή ενώ δεν εξυπηρετούν καμία ανάγκη, δεν τα αντέχει η πόλη και είναι πολύ βλαπτικά και επικίνδυνα για τον τόπο.
Θα αρκούσε ακόμη και η αλλαγή της αφετηρίας από το λιμάνι στο δικό τους χώρο στάθμευσης (αφού πουθενά δεν προβλέπεται αφετηρία εντός του λιμένα) για να καταδειχθεί ότι μαζί με τις άδειες που δεν έπρεπε να είχαν χορηγηθεί σε καμία περίπτωση, είναι βιώσιμα ακριβώς επειδή τους έχουν δοθεί σωρευτικά και άλλα ειδικά προνόμια.
Ορισμένοι, είτε από άγνοια ή σκοπιμότητα, μπερδεύουν δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα:
Τα τουριστικά πούλμαν, που εκτελούν τις έκτακτες γραμμές των προσχηματισμένων ομάδων επιβατών με την εξυπηρέτηση των μεταφορών στα ξενοδοχεία και του εισερχόμενου τουρισμού με το νέο φρούτο, που ευδοκίμησε όμως μόνο στην Κέρκυρα, της δρομολόγησης ανοικτού τύπου πούλμαν που εκτελούν αστικές περιηγήσεις, εντασσόμενες στις τακτικές γραμμές – με συχνότητα δρομολογίων, στάσεις και κόμιστρο.
Στο ερώτημα ‘Γιατί μόνο στην Κέρκυρα;’ τόσο χονδροειδείς και απίστευτες καταστάσεις σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, η δική μας ερμηνεία, σαν απλοί πολίτες, είναι γιατί μόνο εδώ πολύ μικρές, ετερόκλητες, αλλά καλά οργανωμένες ομάδες, συντονισμένες μιντιακά, πολιτικά και επιχειρηματικά, μπορούν ακόμη να επιβάλουν τους όρους τους και τα συμφέροντά τους, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι η ψυχολογία των πολιτών είναι στο ναδίρ, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και των τοπικών προβλημάτων.
Σε μία τέτοια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία που το ψάρι βαπτίζεται κρέας, οι χωρίς εξαρτήσεις πολιτικοί και φορείς θα όφειλαν να βοηθήσουν τους πολίτες και την Κέρκυρα και χωρίς περιστροφές και μισόλογα, να τοποθετηθούν με θάρρος και παρρησία για τα φλέγοντα ζητήματα.
Μόνο αυτό μπορεί να κάνει τους Κερκυραίους ξανά ενεργούς και συμμέτοχους, να λύσει προβλήματα και να αποτρέψει ακόμη μεγαλύτερα στο μέλλον, με δεδομένο ότι το θράσος περισσεύει.

Ο Σύλλογός μας, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, θα συνεχίσει να αγωνίζεται σθεναρά προκειμένου να γίνει η Κέρκυρα μία κανονική περιοχή, στην οποία θα υπερισχύσει το συμφέρον του τόπου και των πολλών και όχι των οργανωμένων συμφερόντων, με μία τουριστική ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και τον πολιτισμό και θα εξασφαλίζει τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του νησιού μας“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024