Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Άμεση ανάγκη για κατασκευή προβλήτας κρυαζιερόπλοιων στην Κάτω Πάφο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Απρίλιος 2019, 09:51

Ο συγκεκριμένος τομέας του θαλάσσιου τουρισμού είναι ανεκμετάλλευτος στην Πάφο και ζητείται από το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου να καταβάλει προσπάθειες για την κατασκευή προβλήτας.


Το κρουαζιερόπλοιο “Crystal Serenity”, που εκτελεί κρουαζιέρες στη λεκάνη της Μεσογείου, αγκυροβόλησε πρόσφατα ανοικτά της παραλίας του ΣΟΔΑΠ στην Κάτω Πάφο, ωστόσο η άφιξη του θέτει εκ νέου ζήτημα κατασκευής προβλήτας.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Αστυνομία και όπως αναμεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), το κρουαζιερόπλοιο “Crystal Serenity“ (της Crystal Cruises) έφτασε στην Πάφο από τον Πειραιά. Σ’αυτό επέβαιναν 971 επιβάτες -περισσότεροι Αμερικανοί και λιγότεροι Ιάπωνες, Βρετανοί, Καναδοί και από διάφορες άλλες χώρες- και 639 μέλη πληρώματος.Το κρουαζιερόπλοιο στη συνέχεια αναχώρήσε για τη Ρόδο.Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πάφου κ. Παναγιώτης Βορκάς ανέφερε πως από τις κατά καιρούς αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Πάφο διαφαίνεται ότι υπάρχει ιδιαίτερη δυναμική επισκεψιμότητας στην πόλη.

Ωστόσο ο κ. Βορκάς παραδέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος τομέας του θαλάσσιου τουρισμού είναι ανεκμετάλλευτος στην Πάφο και κάλεσε το Υφυπουργείο Τουρισμού να ενσκήψει στο αίτημα της Πάφου και να καταβάλει προσπάθειες για την κατασκευή προβλήτας. Όπως εξήγησε, η ανυπαρξία προβλήτας περιορίζει κατά πολύ τη δυνατότητα της επισκεψιμότητας κρουαζιερόπλοιων στην πόλη.

“Αυτήν τη στιγμή”, συνέχισε, “οι επιβαίνοντες μεταφέρονται στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου με μικρά πλοιάρια, αφού δεν δύναται το κρουαζιερόπλοιο να δέσει άγκυρα στο λιμανάκι”.

“Δυστυχώς”, συνέχισε, “αυτό που δεν έχει προσμετρηθεί σε όλα αυτά που έχουν λεχθεί κατά καιρούς σε σχέση με την προβλήτα, είναι ότι οποιαδήποτε μελέτη έγινε σταθμίζει τα σημερινά δεδομένα δηλαδή, καταγράφει- όπως είπε- σήμερα πόσα κρουαζιερόπλοια καταφθάνουν με την υφιστάμενη κατάσταση και πόσοι τουρίστες αποβιβάζονται”.

Ο κ. Βορκάς ωστόσο ανέφερε ότι η δημιουργία προβλήτας θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία και αυτό θα πρέπει να προσμετρηθεί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top