Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Ορδές αγροίκων τουριστών καταστρέφουν τα λιβάδια με τις τουλίπες στην Ολλανδία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Απρίλιος 2019, 15:35

Οι ζημιές, εξαιτίας της απροσεξίας των τουριστών, είναι μεγάλες για τους καλλιεργητές του αγαπημένου λουλουδιών των Ολλανδών.


Με φράχτες και διαφημιστικές αφίσες “επιστρατεύονται” για να προστατευθούν τα λιβάδια με τις τουλίπες στην Ολλανδία, που κινδυνεύουν με ισοπέδωση από τους τουρίστες, λάτρεις των selfies. Πολλοί από αυτούς, στην προσπάθειά τους να βγάλουν μια καλή selfie πατούν ή ξαπλώνουν πάνω στα φυτά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, ένας καλλιεργητής κοντά στην πόλη Noordwijkerhout ήταν ο πρώτος που έστησε φράχτη με το μήνυμα “Απολαύστε τα λουλούδια, σεβαστείτε την υπερηφάνειά μας”.Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ζημιές εξαιτίας της απροσεξίας των τουριστών είναι μεγάλες. “Είναι εντελώς απρόσεκτοι. Υποδεχόμαστε μεγάλα γκρουπ τουριστών, που είναι κάτι καλό, αλλά ισοπεδώνουν τα πάντα. Είναι ντροπή και εμείς υποφέρουμε από το αποτέλεσμα. Πέρυσι, είχα ένα οικόπεδο με ζημιές 10.000 ευρώ. Ολα ήταν καταπατημένα. Ήθελαν να βγάλουν selfie πάσει θυσία”, αναφέρει.

Η Nicole van Lieshout του τοπικού γραφείου τουρισμού δήλωσε ότι μία ομάδα 40 “πρεσβευτών”, εθελοντικού γκρουπ ντόπιων οδηγών, μεταξύ των οποίων και συνταξιούχοι αγρότες, θα επιδιώξει να διδάξει στους τουρίστες την ιστορία των αγρών με τις τουλίπες. “Τα τελευταία χρόνια οι αριθμοίτ ων τουριστών αυξάνονται συνεχώς. Νομίζω ότι θεωρούν ότι τα λιβάδια δημιουργήθηκαν γι’αυτούς. Όλοι αναζητούν την τέλεια selfie και οι φωτογραφίες ‘ταξιδεύουν’ ανά τον κόσμο, με αυτούς ξαπλωμένους ή να χορεύουν μέσα στα λουλούδια. Δε θέλουμε να διώξουμε τους τουρίστες. Οι αγρότες διατηρούν τους αγρούς ωραίους για τους τουρίστες, αλλά οι φωτογραφίες θα πρέπει να παίρνονται από την άκρη των λιβαδιών  και όχι μέσα ή πάνω στα λουλούδια”.

Ο Ολλανδικός Οργανισμός Τουρισμού αναγκάστηκε να δημιουργήσει έναν online οδηγό με τα “πρέπει” και τα “μη” των selfies κοντά σε αγρούς με τουλίπες.

Ο ετήσια αριθμός επισκεπτών στον Βοτανικό Κήπο Keukenhof στην Ολλανδία αυξήθηκε από τις 800.000 στο 1,4 εκατομμύριο την τελευταία εξαετία. ο διευθυντής του Keukenhof, Bart Siemerink, περιέγραψε την κατάσταση ως “απαράδεκτη για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες στον αγροτικό χώρο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top