Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣτους 41 οι νεκροί από τη φωτιά στο αεροπλάνο της Aeroflot στο Sheremetyevo
Αεροπορικές εταιρείες

Στους 41 οι νεκροί από τη φωτιά στο αεροπλάνο της Aeroflot στο Sheremetyevo

Στους 41 ανέρχονται οι νεκροί από τη φωτιά στο αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot, που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας.

Στους 41 ανέρχονται οι νεκροί από τη φωτιά στο αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot, που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας, ανακοίνωσε η Επιτροπή Ερευνών. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται δύο παιδιά, ενώ από τους συνολικά 78 επιβαίνοντες (73 επιβατες και 5 άτομα πλήρωμα) επέβαιναν στο Sukhoi Superjet 100 διεσώθησαν οι 37.

Το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά την απογείωση. Επιχείρησε να προσγειωθεί κατεπειγόντως, δεν τα κατάφερε την πρώτη φορά. Τη δεύτερη φορά, το σύστημα πέδησης χτύπησε στο έδαφος, κατόπιν χτύπησε με τη μύτη και πήρε φωτιά.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνεται πυκνός καπνός να υψώνεται από το αεροπλάνο. Άλλες εικόνες το δείχνουν να φλέγεται, ενώ προσπαθεί να προσγειωθεί και στη συνέχεια οι επιβάτες το εγκαταλείπουν από την μπροστινή έξοδο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, το αεροπλάνο ενδέχεται να χτυπήθηκε από κεραυνό, ωστόσο το πρακτορείο Ria Novosti έκανε λόγο για δυσλειτουργία στα ηλεκτρολογικά συστήματα του Superjet.

Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 “επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους” και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί. “Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους τη χρειάζονταν”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024