Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνησυχία για τη συνέχιση χορήγησης τουριστικής βίζας σε Τούρκους στα νησιά Αν. Αιγαίου και Δωδεκάνησο
Βίζα

Ανησυχία για τη συνέχιση χορήγησης τουριστικής βίζας σε Τούρκους στα νησιά Αν. Αιγαίου και Δωδεκάνησο

Η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά το πιλοτικό πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία στους φορείς του τουρισμού και τους επαγγελματίες σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω, Ρόδο και Καστελόριζο, στα οποία είχε τεθεί σε ισχύ το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα.

Το ζήτημα της καθυστέρησης ενεργοποίησης του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες για τουρισμό, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως αναφέρει, η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά το πιλοτικό πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία στους φορείς του τουρισμού και στους επαγγελματίες στα νησιά Σάμος, Χίος, Λέσβος, Κως, Ρόδος και Καστελόριζο, στα οποία είχε τεθεί σε ισχύ το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα.

Η καθυστέρηση στην εφαρμογή του, αλλά και οι φήμες που κυκλοφορούν για την ενδεχόμενη αναστολή του, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό των νησιών μας και ιδιαίτερα αυτών που δοκιμάζονται από τις συνέπειες του μεταναστευτικού.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι την περυσινή περίοδο το πρόγραμμα συνέχισε να ισχύει μετά από την άμεση παρέμβαση και το προσωπικό ενδιαφέρον του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη να κινητοποιηθούν για να ισχύσει άμεσα το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες για τουρισμό στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024