Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

H Χαλκιδική προβάλλεται ως εναλλακτικός προορισμός σε Ιταλία και Γερμανία

Τατιάνα Ρόκου - 08 May 2019, 11:55

Τα Αρχαία Στάγειρα, τη γενέτειρα του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη, το πάρκο του Αριστοτέλη, αλλά και το βουνό Ίταμος στη Σιθωνία με το ομώνυμο δέντρο των 2.000 ετών δεν έλειψαν από τα γυρίσματα για το ταξιδιωτικό ZDF-Magazin 'Volle Kanne'.


Τη Χαλκιδική επισκέφθηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του δεύτερου κρατικού καναλιού ZDF το διάστημα 7-11 Απριλίου, προκειμένου να κάνει τηλεοπτικά γυρίσματα για το ταξιδιωτικό ZDF-Magazin “Volle Kanne”.


Σκοπός της αποστολής ήταν να παρουσιάσει και να προβάλλει την τοπική κουλτούρα, μία αυθεντική και όχι τόσο διαδεδομένη πλευρά της Χαλκιδικής. Το πρόγραμμα των γυρισμάτων περιελάμβανε πλάνα από το Άγιο Όρος και την Αμμουλιανή, όπου η παρουσιάστρια Marika Wenk είχε την ευκαιρία να γευτεί, αλλά και να φτιάξει η ίδια τα παραδοσιακά γλυκά της Αμμουλιανής, τα “αμυγδαλωτά” υπό τη καθοδήγηση των κυριών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουλιανής. Τα Αρχαία Στάγειρα, τη γενέτειρα του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη, το πάρκο του Αριστοτέλη, αλλά και το βουνό Ίταμος στη Σιθωνία με το ομώνυμο δέντρο των 2.000 ετών δε θα μπορούσαν να λείπουν από τα γυρίσματα, αναδεικνύοντας τα αξιοθέατα και τη φυσική ομορφιά της Χαλκιδικής.Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν μία οικογενειακή αγρό-διατροφική μονάδα της Χαλκιδικής όπου ενημερώθηκαν για όλα τα προϊόντα που μπορεί να παράγει ένα αμπέλι εκτός από κρασί. Περιηγήθηκαν στους βιολογικούς αμπελώνες, γεύτηκαν παραδοσιακές πίτες, δοκίμασαν τσίπουρο και έμαθαν πως τυλίγονται τα ντολμαδάκια.Η εκπομπή προβλήθηκε στις 24 Απριλίου.

Παράλληλα και στοχεύοντας αυτήν τη φορά την ιταλική αγορά, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, σε συνεργασία με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην ιταλική αγορά, κα Ελένη Σαρικώστα οργάνωσε στις 13-18 Απρίλιου ένα θεματικό Green Fam Trip.Η ιταλική αποστολή των 15 ατόμων που αποτελούνταν από δημοσιογράφους, ποδηλάτες και τηλεοπτικό συνεργείο, έκανε ένα tour εναλλακτικού τουρισμού: mountain bike στον Ιταμο, ποδηλασία και yoga στην Αμμουλιανή και τον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, off-road adventure με jeep στο Αζάπικο της Σιθωνίας, επίσκεψη σε αγρο-διατροφική μονάδα της Χαλκιδικής και το εργαστήριο χειροποίητων πιάνων του κ. Ιωαννίδη. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν τηλεοπτικά γυρίσματα για τις εταιρείες FCA, Chrysler, Fiat και Honda, πλάνα των οποίων θα προβληθούν στις διαφημιστικές καμπάνιες τους στα Social Media.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top