Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΟ νέος CTO της Bidroom στοχεύει στην αύξηση του IT κατά 300%
Online booking

Ο νέος CTO της Bidroom στοχεύει στην αύξηση του IT κατά 300%

Με +120.000 ξενοδοχεία από 128 χώρες, η εταιρεία εξασφαλίζει τη δική της πορεία με τη φιλοδοξία να έχει 1 εκατ. ενεργούς χρήστες έως το 2020.

Ο πρωτοπόρος μηχανικός πληροφορικής Maurizio Tripi προσχώρησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Bidroom –της ξενοδοχειακής πλατφόρμα κρατήσεων χωρίς προμήθεια- για να επιταχύνει τη τεχνολογική αναβάθμιση της εταιρείας ως ο νέος υπεύθυνος Τεχνολογίας.

Χρησιμοποιώντας τα 25 χρόνια τεχνολογικής του εμπειρίας, ο κ. Tripi αναβαθμίζει τη πλατφόρμα Bidroom με γρήγορες κινήσεις, διατηρώντας την ευελιξία συνεχίζοντας να προκαλεί την αγορά. “Το πρώτο μας βήμα είναι να μεταμορφώσουμε το IT σε Μηχανική, εισάγοντας τις καλύτερες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες σήμερα – πρακτικές Cloud Native Applications, Microservices, Big Data Analytics, AI και DevSecOps – όλες διαχειριζόμενες με ευέλικτες διαδικασίες. Η Bidroom έχει ένα τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης μπροστά της και είμαι εδώ για να κάνω ό,τι αγαπώ περισσότερο: την αναβάθμιση του προϊόντος και της τεχνολογίας του που θα αξιοποιείται από εκατομμύρια χρήστες και τη στήριξη μιας εξαιρετικής επιχειρηματικής ευελιξίας” λέει ο κ. Tripi, CTO της Bidroom.

Για να το πετύχει αυτό, έθεσε ένα στόχο επέκτασης της ομάδας μηχανικών κατά 300% πριν από το 2020. Θέλει επίσης να μετατοπίσει την προοπτική από τη “διαχείριση πλατφόρμας” σε περισσότερη ανάπτυξη υπηρεσιών εστιασμένη στη Διαχείριση Προϊόντων, για να διατηρήσει την προσφορά προϊόντων της εταιρείας στην κορυφή σε σχέση με τον ανταγωνισμό που δέχεται.

Η προσθήκη ενός νέου COT στις ανώτερες θέσεις της Bidroom είναι ένα ακόμα βήμα ανάπτυξης για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προσπαθεί να προσεγγίσει πάνω από 1 εκατ. ενεργούς χρήστες έως το 2020.

Με καταγωγή από την Ιταλία, ο 49χρονος Tripi έχει περάσει πολλά χρόνια στη Silicon Valley της Καλιφόρνια, όπου ασχολήθηκε εντατικά με το τεχνολογικό οικοσύστημα. Ήταν ενεργό μέλος πολλών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ως επιχειρηματίας, επενδυτής και στρατηγικός σύμβουλος, μεταξύ των άλλων ίδρυσε τη Real Contacts – ένα σύστημα διαχείρισης της υπόληψης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για καλύτερη σύναψη σχέσεων. Προηγουμένως, διετέλεσε αντιπρόεδρος Innovation & Consulting για τη Herzum, μια εταιρεία συμβούλων που εδρεύει στο Σικάγο, ΗΠΑ. Συνέβαλε επίσης στην ίδρυση της Agilengineering, μιας από τις πρώτες εταιρείες παροχής συμβουλών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ευέλικτων μεθοδολογιών, της οποίας υπήρξε πάντα ένθερμος υπερασπιστής από τα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Ο κ. Tripi είναι ηγέτης στον τομέα της Τεχνολογίας Λογισμικού και αναγνωρισμένος διεθνής σύμβουλος CxO. Ανέλαβε ψηφιακό μετασχηματισμό για οργανισμούς στους κλάδους της χονδρικής, της αεροπορίας, των τηλεπικοινωνιών, της χρηματοδότησης, της άμυνας και της κυβέρνησης, εισάγοντας καινοτόμες προσεγγίσεις στην τεχνολογία λογισμικού για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας. Το 2017, του δόθηκε ο τίτλος του Senior Member of the Association of Computing Machinery.

Το 2019, η Bidroom συνεχίζει τη διεθνή της επέκταση, που τροφοδοτείται από έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 15 εκατ. ευρώ που δόθηκε το Νοέμβριο του 2018. Είναι η πρώτη ξενοδοχειακή πλατφόρμα που δε βασίζεται στην προμήθεια του μέλους, που ισχυρίζεται ότι αποτελεί μια δικαιότερη εναλλακτική λύση σε ιστοσελίδες που βασίζονται σε προμήθειες, όπως η Booking.

Με +120.000 ξενοδοχεία από 128 χώρες, η εταιρεία εξασφαλίζει τη δική της πορεία με τη φιλοδοξία να έχει 1 εκατ. ενεργούς χρήστες έως το 2020. Η Bidroom προσφέρει στους ξενοδόχους απευθείας κρατήσεις χωρίς προμήθεια σύμφωνα με ένα πρωτότυπο μοντέλο «πρώτα έσοδα – πληρώστε αργότερα”, ενώ οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν έως και 25% χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων σε σύγκριση με άλλους παρόχους.

Ο Michael Ros, συνιδρυτής της Bidroom και COO, πιστεύει ότι “η προσθήκη ενός πολύ έμπειρου υπεύθυνου για την τεχνολογία στη διοίκηση της ομάδας μας αποτελεί ένα άλλο σημαντικό βήμα για τη στρατηγική μας ανάπτυξη στο επόμενο επίπεδο”.

Όταν ρωτήθηκε για την άποψή του για τη Bidroom, ο κ. Tripi σχολίασε: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι μέρος αυτού. Από την εμπειρία μου, σπάνια έχω δει άλλα scale-ups με ένα τέτοιο μείγμα από μια εξαιρετική ομάδα, ένα ανατρεπτικό επιχειρηματικό μοντέλο και μια αποτελεσματική εκτέλεση”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024