Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Προοπτικές ανάδειξης του Πειραιά μέσω δικτύου υδατοδρομίων

Τατιάνα Ρόκου - 09 May 2019, 11:15

Ο ρόλος του Πειραιά ως κόμβος τουρισμού και εμπορίου για το σύνολο της Αττικής και του Αργοσαρωνικού, εξετάστηκε σε ημερίδα για τη λειτουργία υδατοδρομίων στον Πειραιά και τον Αργοσαρωνικό.


Με επιτυχία διεξήχθη στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά, η ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά με θέμα “Λειτουργία Υδατοδρομίων στον Πειραιά και τον Αργοσαρωνικό & Επιχειρηματικές Προοπτικές”.

Την ημερίδα που εντάσσεται στις “Ημέρες Θάλασσας 2019” του Δήμου Πειραιά, παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και του Αργοσαρωνικού.

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βουτσινάς στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο ρόλο του επιμελητηρίου και την ενεργή συμβολή του υπό την νέα Διοίκηση που ανέλαβε το 2018, στην κοινωνική και επιχειρηματική ανάπτυξη των περιοχών αρμοδιότητας του. Ο κ. Βουτσινάς δήλωσε χαρακτηριστικά πως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Αργοσαρωνικού, Ανατολικής & Δυτικής Αττικής, έχει σχεδιάσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική με πολλούς άξονες που καλύπτουν το σύνολο των επαγγελματικών κλάδων που αντιπροσωπεύουν τα περισσότερα από 25.000 μέλη του Επιμελητηρίου. Ειδικά για την αναπτυξιακή δυναμική που θα προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή η δημιουργία των υδατοδρομίων, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Π. τόνισε το ρόλο του Πειραιά ως κόμβο τουρισμού και εμπορίου για το σύνολο της Αττικής και του Αργοσαρωνικού.

Στην ημερίδα επίσης απεύθυναν χαιρετισμό στους παρευρισκομένους, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά δρ. Άγγελος Κότιος, ο οποίος ανέδειξε την κομβικής σημασίας χρησιμότητα του Πανεπιστημίου σε σημαντικά επιχειρηματικά πλάνα, υπερτονίζοντας την εξωστρέφεια που διακρίνει το πανεπιστημιακό ίδρυμα και ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη το Ε.Ε.Π. για τη πρωτοβουλία της συγκεκριμένης δράσης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις προοπτικές ανάδειξης της πόλης του Πειραιά, με δεδομένη την εγκεκριμένη χρηματοδότηση της Ο.Χ.Ε. (Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης) που αξιοποιείται ήδη και θα ολοκληρωθεί στην επόμενη θητεία.

Στη συνέχεια οι ομιλητές της ημερίδας ανέπτυξαν σχετικά με την αναπτυξιακή προοπτική της ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ο καθηγητής Οικονομικής των Μεταφορών του Πανεπιστημίου Πειραιά δρ. Ευάγγελος Σαμπράκος, αναφέρθηκε στα μεγέθη της αγοράς των υδροπλάνων σε ολόκληρο τον κόσμο και τη λειτουργία τους σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, καθώς και στη σύντομη παρουσία τους στη χώρα μας την περίοδο 2004-2009.

Ο δρ. Εμμανουήλ Νικολαΐδης παρουσίασε την μόχλευση των ιδιωτικών επενδύσεων με αφορμή τη λειτουργία των υδατοδρομίων και παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη που μπορεί να προσφέρει στην οικονομία η έναρξη δρομολογίων των υδροπλάνων.

Ο κ. Δημήτρης Συξέρης, υπεύθυνος Συμβουλευτικής & Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Π., αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη που θα επέλθουν στις τοπικές οικονομίες από την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και του Αργοσαρωνικού, ενώ παρουσίασε τα επιμέρους βήματα που είναι απαραίτητα για την υλοποίηση του έργου.

Ο κ. Αναστάσιος Γκόβας, πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια αναφέρθηκε στη λειτουργία των υδατοδρομίων στην πράξη. Παρουσίασε με παραστατικό τρόπο την εμπειρία του από την παρουσία των υδροπλάνων στη χώρα μας την περίοδο 2004-2008, καθώς και τα βήματα που είναι απαραίτητα για να λάβει “σάρκα και οστά” το όραμα της ένταξης των υδροπλάνων στο συγκοινωνιακό δίκτυο της Ελλάδας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.  

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανοικτή συζήτηση με τοποθετήσεις από εκπρόσωπους φορέων της αγοράς και της τοπικής αυτοδιοίκησης και απαντήθηκαν στη συνέχεια απορίες, που εξέφρασε το ιδιαίτερα αξιόλογο κοινό, από τους εξειδικευμένους εισηγητές.

Την ημερίδα συντόνισε με επιτυχία η δημοσιογράφος κα Ανδριάνα Ζαρακέλη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top