Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Κέρδη 631 εκατ. δολ. για τον Όμιλο της Emirates για το οικονομικό έτος 2018-2019

Θοδωρής Κουμέλης - 10 Μάιος 2019, 09:24

Ό Όμιλος καταγράφει για 31η συνεχή χρονιά κέρδη. Η χωρητικότητα της αεροπορικής εταιρείας ξεπερνά τα 63 δισ. ATKM (διαθέσιμοι τόνοι ανά χιλιόμετρο), ενώ κατά τη διάρκεια του έτους δύο νέα αεροσκάφη παραδόθηκαν στο στόλο της.


Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε την 31η  συνεχή χρονιά κερδοφορίας και σταθερής εταιρικής ανάπτυξης. Στην Ετήσια Έκθεση για το οικονομικό έτος 2018-2019, ο Όμιλος Emirates εμφάνισε κέρδη ύψους 631 εκατ. δολ. για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 31 Μαρτίου 2019, μειωμένα κατά 44% σε σχέση με τη κερδοφορία του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 29,8 δισ. δολ., αυξημένα κατά 7% σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, ενώ το ταμειακό απόθεμα μειώθηκε κατά 13 % στα 6 δισ. δολ., λόγω κυρίως των μεγάλων επιχειρηματικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών εξαγορών και την αποπληρωμή του περυσινού μερίσματος που ανήλθε σε  545 εκατ. δολ.

Στο πλαίσιο των συνολικών κερδών, ο Όμιλος κατέβαλλε μέρισμα 136 εκατ. δολ. στην ICD για το 2018-2019.

Η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας και του Ομίλου Emirates δήλωσε: “Το 2018-2019 ήταν δύσκολο για εμάς και τα αποτελέσματα δεν είναι όσο δυνατά θα θέλαμε. Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και το ενισχυμένο δολάριο των ΗΠΑ επηρέασαν τα κέρδη μας, και ο ανταγωνισμός ενισχύθηκε στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Η ανοδική τάση της παγκόσμιας ζήτησης αεροπορικών μεταφορών από το προηγούμενο έτος φαίνεται να έχει πάρει αντίστροφη ταχύτητα, ενώ παράλληλα είδαμε τη ταξιδιώτικη ζήτηση να μειώνεται ειδικά στη περιοχή μας, επηρεάζοντας την dnata και την Emirates.Ο κάθε επιχειρηματικός κύκλος είναι διαφορετικός, και γι’αυτό συνεχίζουμε να δουλεύουμε έξυπνα και συστηματικά, αντιμετωπίζοντας τις προσκλήσεις και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες. Ο στόχος μας πάντα ήταν και παραμένει να χτίσουμε μία υγιή, κερδοφόρα, βιώσιμη και υπεύθυνη επιχείρηση στο Ντουμπάι, και αυτές οι αξίες συνεχίζουν να καθοδηγούν τις αποφάσεις και τις επενδύσεις μας. Το 2018-2019, η Emirates και η dnata ανακοίνωσαν την 31η συνεχή χρονιά κερδοφορίας, με επιχειρηματική ανάπτυξη σε όλο τον Όμιλο, ενώ έγιναν επενδύσεις σε πρωτοβουλίες και υποδομές που εξασφαλίζουν τη μελλοντική μας επιτυχημένη πορεία”.

Το 2018-2019, ο Όμιλος επένδυσε συνολικά 3,9 δισ. δολ. σε νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό, στην εξαγορά εταιρειών, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε τελευταίες τεχνολογίες και σε πρωτοβουλίες για το προσωπικό του, σημειώνοντας σημαντική αύξηση στο ποσό των επενδύσεων σε σχέση με πέρσι σε 2,5 δισ. δολ.

Το Φεβρουάριο, η Emirates ανακοίνωσε τη δέσμευσή της για 40 αεροσκάφη A330-900 και 30 αεροσκάφη A350-900, αξίας 21,4 δισ. δολ. μετά από συμφωνία με την Airbus, τα οποία θα της παραδωθούν από το 2021 έως το 2024 αντίστοιχα. Επίσης, η αεροπορική αναμένει παράδοση 14 ακόμη αεροσκαφών Α380 από το 2019 μέχρι το τέλος του 2021, μετρώντας συνολικά 123 αεροσκάφη Α380 στο στόλο της.

Οι σημαντικές επενδύσεις της dnata αυπεριλαμβάνουν την απόκτηση της Q Catering and Snap Fresh στην Αυστραλία καθώς και της 121 Inflight Catering στις ΗΠΑ. Η dnata επίσης εξαγόρασε μετοχές για να αποκτήσει την Dubai Express, Freightworks LLC, καθώς και πλειοψηφικό ποσοστό 51% της Bollore Logistics LLC στα ΗΑΕ. Επίσης, έχτισε νέες εγκαταστάσεις διακίνησης φορτίων και φαρμάκων στο Βέλγιο, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και το Πακιστάν. Η εταιρεία τέλος απέκτησε τον γερμανικό Tour Operator Tropo και πλειοψηφικό μεριδίο στην BD4travel, της εταιρείας που παρέχει λύσεις τεχνητής νοημοσύνης για τον ταξιδιωτικό τομέα.

Στις περισσότερες από τις 120 θυγατρικές της, το σύνολο του εργατικού δυναμικού του Ομίλου αυξήθηκε κατά 2% σε 105,286 αντιπροσωπεύοντας περισσότερες από 160 εθνικότητες, κυρίως λόγω των εξαγορών της dnata και τη διεθνή επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο Σεΐχης Ahmed δήλωσε: “Το 2018-2019 είμασταν σταθεροί με τη διαχείρηση του κόστους μας, ενώ παράλληλα διευρύναμε την επιχείρησή μας και αυξήσαμε τα έσοδά μας. Μειώνοντας την πρόσληψη μη λειτουργικών ρόλων και εφαρμόζοντας συστήματα νέας τεχνολογίας και νέες εργατικές δομές, βελτιώσαμε την παραγωγικότητα και επιβραδύναμε την αύξηση του κόστους εργασίας”.

Συνοψίζοντας, είπε: “Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τη χρονιά που έρχεται, αλλά και η Emirates και η dnata είναι σε πολύ καλή θέση να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια, να αναταγωνίζονται και να έχουν επιτυχίες στις διεθνείς αγορές. Επιδιώκουμε να αυξάνουμε συνέχεια την αποδοτικότητά μας, γιαυτό και επενδύουμε συνεχώς στους ανθρώπους, στην τεχνολογία και στις υποδομές, με σκοπό να διατηρούμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Ως υπεύθυνη επιχείρηση, επενδύουμε σε πόρους για τις κοινότητες και σε πρωτοβουλίες οικολογικής και περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς και υποστηρίζουμε το ταλέντο και την καινοτομία που θα προωθήσει τη βιομηχανία μας στο μέλλον”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top