Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Καταδυτικός τουρισμός

Σε Μονοναύτη Αγ. Πελαγίας και Χερσόνησο τα δύο πρώτα καταδυτικά πάρκα στο Ηράκλειο

Τατιάνα Ρόκου - 10 Μάιος 2019, 14:04

Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 20 Ιουνίου 2019 και η ένταξη του έργου αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλους του έτους, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα στα επόμενα δύο χρόνια.


Το ολοκληρωμένο σχέδιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τη δημιουργία Καταδυτικών Πάρκων σε Αγία Πελαγία και Χερσόνησο παρουσίασε στον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπο Κασίμη και τη διευθύντρια Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014 - 2020 κα Ευθυμία Γιόκαλα ο πρόεδρος κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και στελέχη του φορέα.Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της Διαχειριστικής Αρχή του Ταμείου, καθώς και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, αποδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχή τους Ηρακλείου.

“Είναι ιδανική ευκαιρία για την Κρήτη να ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου έχει προετοιμαστεί γι’αυτό”, ανέφερε ο κ. Κασίμης, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται στο στάδιο διερεύνησης ώριμων προτάσεων, σε όλη τη χώρα, ώστε να προετοιμαστεί η αντίστοιχη προκήρυξη που θα επιτρέψει χρονικά στους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους και να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση.


Η παραλία Μονοναύτης στην Αγία Πελαγία.

“Έχουμε επιλέξει την περιοχή του Μονοναύτη στην Αγία Πελαγία και τη Χερσόνησο για να αναπτύξουμε τα δύο πρώτα Καταδυτικά Πάρκα στο Ηράκλειο” ανέφερε ο προέδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο Επιμελητήριο στη χώρα που έχει προχωρήσει σε αυτό το βαθμό τις σχετικές μελέτες και βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης χρηματοδότησης. “Η πρωτοβουλία αυτή θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε αναβαθμισμένες τουριστικές υπηρεσίες αναπτύσσοντας τον πολυθεματικό τουρισμό στην περιοχή μας”, συμπλήρωσε ο κ. Αλιφιεράκης.

Η επίσκεψη του γενικού γραμματέα και των στελεχών του Υπουργείου αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον για τις μελέτες που έχει ετοιμάσει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ανέφερε ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Γιώργος Μαυρογιάννης, εξηγώντας ότι οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 20 Ιουνίου 2019 και η ένταξη του έργου αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλους του έτους, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα στα επόμενα δύο χρόνια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top