Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

Η ΣΕΤΚΕ καλωσορίζει τη νέα ΣΣΕ για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα

Τατιάνα Ρόκου - 13 Μάιος 2019, 14:20

Στη νέα σύμβαση οι βασικοί μισθοί των εργαζομένων στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα κυμαίνονται από 711 ευρώ έως 771 ευρώ και τα ημερομίσθια από 28,44 έως 30,84 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο εργαζόμενος.


Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) την υπογραφή της επέκτασης ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΦΕΚ 1604 Β/10-5-2019) που αφορά στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, από την υπουργό Εργασίας, κα Έφη Αχτσιόγλου.

“Η νέα ΣΣΕ, η οποία διέπει τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, είναι μονοετούς ισχύος, και εξασφαλίζει τη μισθολογική υπεράσπιση των εργαζομένων στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα όλης της χώρας, λειτουργώντας ως “ασπίδα προστασίας” για τους εργαζόμενους, αλλά και συνολικά για την εργασιακή ειρήνη στον κλάδο”, αναφέρει η ΣΕΤΚΕ. “Την ίδια στιγμή, η κλαδική σύμβαση εργασίας εξασφαλίζει ευνοϊκούς όρους για τους επιχειρηματίες του κλάδου, περιορίζοντας το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων, αφού οι όροι αμοιβής των εργαζομένων στα μη κύρια ξενοδοχειακά  καταλύματα κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα”.

Στη νέα σύμβαση, η οποία είναι προϊόν διαλόγου της ΣΕΤΚΕ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), οι βασικοί μισθοί των εργαζομένων στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, κυμαίνονται από 711 ευρώ έως 771 ευρώ και τα ημερομίσθια από 28,44 έως 30,84 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο εργαζόμενος.

Η ΣΕΤΚΕ χαιρέτισε την υπογραφή της επέκτασης ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θεωρώντας πως “πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προόδου, τόσο για τους εργαζόμενους στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, όσο και για τις επιχειρήσεις, ενισχύοντας την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου στο σύνολό του.

Η πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου υιοθετεί τις καλύτερες μισθολογικές προοπτικές για τους εργαζόμενους στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και καλύπτει περί τις 39.000 επιχειρήσεις, αλλά και τους πλέον ευνοϊκούς όρους για τους επιχειρηματίες του κλάδου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top