Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ ΣΕΤΚΕ καλωσορίζει τη νέα ΣΣΕ για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα
Τουριστικά καταλύματα

Η ΣΕΤΚΕ καλωσορίζει τη νέα ΣΣΕ για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα

Στη νέα σύμβαση οι βασικοί μισθοί των εργαζομένων στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα κυμαίνονται από 711 ευρώ έως 771 ευρώ και τα ημερομίσθια από 28,44 έως 30,84 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο εργαζόμενος.

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) την υπογραφή της επέκτασης ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΦΕΚ 1604 Β/10-5-2019) που αφορά στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, από την υπουργό Εργασίας, κα Έφη Αχτσιόγλου.

“Η νέα ΣΣΕ, η οποία διέπει τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, είναι μονοετούς ισχύος, και εξασφαλίζει τη μισθολογική υπεράσπιση των εργαζομένων στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα όλης της χώρας, λειτουργώντας ως “ασπίδα προστασίας” για τους εργαζόμενους, αλλά και συνολικά για την εργασιακή ειρήνη στον κλάδο”, αναφέρει η ΣΕΤΚΕ. “Την ίδια στιγμή, η κλαδική σύμβαση εργασίας εξασφαλίζει ευνοϊκούς όρους για τους επιχειρηματίες του κλάδου, περιορίζοντας το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων, αφού οι όροι αμοιβής των εργαζομένων στα μη κύρια ξενοδοχειακά  καταλύματα κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα“.

Στη νέα σύμβαση, η οποία είναι προϊόν διαλόγου της ΣΕΤΚΕ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), οι βασικοί μισθοί των εργαζομένων στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, κυμαίνονται από 711 ευρώ έως 771 ευρώ και τα ημερομίσθια από 28,44 έως 30,84 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο εργαζόμενος.

Η ΣΕΤΚΕ χαιρέτισε την υπογραφή της επέκτασης ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θεωρώντας πως “πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προόδου, τόσο για τους εργαζόμενους στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, όσο και για τις επιχειρήσεις, ενισχύοντας την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου στο σύνολό του.

Η πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου υιοθετεί τις καλύτερες μισθολογικές προοπτικές για τους εργαζόμενους στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και καλύπτει περί τις 39.000 επιχειρήσεις, αλλά και τους πλέον ευνοϊκούς όρους για τους επιχειρηματίες του κλάδου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024