Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΆλλο ένα καλοκαίρι με σκουπίδια στην Κέρκυρα;
Περιβάλλον

Άλλο ένα καλοκαίρι με σκουπίδια στην Κέρκυρα;

Πρόταση από την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, να προσέρχονται τα απορριμματοφόρα στα ξενοδοχεία μέλη της Ένωσης μόνο με τον οδηγό και τη φόρτωση του απορριμματοφόρου να αναλάβει να την κάνει έκτακτο προσωπικό, με ευθύνη του ξενοδοχείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας πραγματοποίησε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Σπύρο Καλούδη και την προϊσταμένη της υπηρεσίας καθαριότητας κα Αγγελική Παπαϊωάννου, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων για την τουριστική περίοδο, που άρχισε και διανύει το νησί ήδη.
 
Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι ο Δήμος αναμένει προσωπικό με απόφαση ΑΣΕΠ, ότι αντιμετωπίζονται συνεχείς βλάβες οχημάτων της υπηρεσίας και δεν υπάρχει άμεση δυνατότητα για την επισκευή τους. Ακόμα ότι εκκρεμεί το αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού σχετικά με την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης υπενθύμισε στον αντιδήμαρχο ότι τα τελευταία 4 χρόνια τα ίδια προβλήματα παραμένουν. Πρότεινε να βοηθήσει στην άμεση επισκευή οχημάτων, με την συνδρομή των μελών της ένωσης. Τόνισε ότι οι τουριστικοί οργανισμοί που λειτουργούν στην Κέρκυρα και στηρίζουν την οικονομία της είναι όχι πλέον μόνο προβληματισμένοι, αλλά αποφασισμένοι να αποχωρίσουν από τον προορισμό, “αν ξαναζήσουμε ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια“.
 
Κατατέθηκε πρόταση, προκειμένου να βοηθήσει η Ένωση την κατάσταση άμεσα με το να προσέρχονται τα απορριμματοφόρα στα ξενοδοχεία μέλη της Ένωσης μόνο με τον οδηγό και τη φόρτωση του απορριμματοφόρου να αναλάβει να την κάνει έκτακτο προσωπικό, με ευθύνη του ξενοδοχείου. Έτσι, οι υπάλληλοι του Δήμου θα μπορούν να επικεντρωθούν στην αποκομιδή των λοιπών απορριμμάτων από τους δρόμους και τις γειτονιές της Κέρκυρας.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024