Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και οικονομία

ΝΔ: 'Η μόνη καθαρή λύση είναι η μείωση του ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα της εστίασης'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 May 2019, 10:58

'Η κυβέρνηση εξαιρεί από τη μείωση καφέδες, αναψυκτικά και ροφήματα δημιουργώντας προϊόντα δύο υπηρεσιών και κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τους επαγγελματίες της εστίασης, αφού η μείωση στο 13% αφορά στα μισά προϊόντα', λέει ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας.


Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση:

”Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παρέλαβε το ΦΠΑ στη διαμονή στο 6,5% και τον αύξησε στο 13%. Η κα Παπανάτσιου μάλιστα, μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που δεν αυξήθηκε ο ΦΠΑ στη διαμονή στο 24%.

Παρέλαβε τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και τον αύξησε δύο φορές, πρώτα στο 23% και μετά στο 24%. Ουσιαστικά, με αυτά τα δύο φοροεισπρακτικά μέτρα, έπληξε καίρια την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας. Σήμερα, πανικόβλητη μπροστά σε μια συντριπτική εκλογική ήττα, εξήγγειλε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Δηλαδή, να επιστρέψει ο ΦΠΑ εκεί που ήταν επί κυβέρνησης Σαμαρά, πριν τον αυξήσει ο κ. Τσίπρας. Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει ότι τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα ήταν χαμένα χρόνια.

Χωρίς, όμως, να έχει ψηφιστεί η τροπολογία της κυβέρνησης για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, η κυβέρνηση άρχισε τις εξαιρέσεις. Εξαιρεί από τη μείωση καφέδες, αναψυκτικά και ροφήματα δημιουργώντας προϊόντα δύο υπηρεσιών και κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τους επαγγελματίες της εστίασης, αφού η μείωση στο 13% αφορά στα μισά προϊόντα.

Η λύση είναι μία: καθαρές λύσεις. Καθαρή λύση σημαίνει να ενταχθούν όλα τα προϊόντα της εστίασης στο μειωμένο συντελεστή 13% του ΦΠΑ. Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τροπολογία για  τη μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο της εστίασης στα επίπεδα που ήταν 2014. Περιμένουμε από την κυβέρνηση είτε να την ψηφίσει είτε να αποδείξει για μία ακόμα φορά την αναξιοπιστία της”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top