Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Press trip από τον ΕΟΤ για προβολή της Σάμου και της Λέρου στην αυστριακή αγορά

Τατιάνα Ρόκου - 16 Μάιος 2019, 10:12

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και τις δυνατότητες για island hopping μεταξύ των νησιών της περιοχής, ένα ιδιαίτερα ελκυστικό συγκριτικό πλεονέκτημα ιδίως για την αυστριακή αγορά.


Δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) στη Σάμο και τη Λέρο διοργάνωσε από τις 9 έως τις 13 Μαΐου η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας, με τη συμμετοχή έξι bloggers και δημοσιογράφων από τα σημαντικότερα ΜΜΕ της χώρας (Salzburger Nachrichten, NÖN, Reiseaktuell, TAI, Donaupress, TVG). Η δράση εντάσσεται στις στρατηγικές κατευθύνσεις της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την προβολή λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών και αποσκοπούσε στην παροχή ολοκληρωμένης εικόνας για τις δυνατότητες που προσφέρουν τα δυο νησιά, ιδίως σε περίοδο εκτός της τουριστικής αιχμής.


Στιγμιότυπο από την επίσκεψη των Αυστριακών δημοσιογράφων στη Σάμο.

Η διήμερη παραμονή των Αυστριακών δημοσιογράφων στη Σάμο (9-11/5) περιλάμβανε ξεναγήσεις στην καταπράσινη ενδοχώρα της και στα παραλιακά χωριά Κοκκάρι και Πυθαγόρειο, με επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη βυζαντινή Μονή της Παναγίας της Σπιλιανής. Στη συνέχεια, η δημοσιογραφική αποστολή ταξίδεψε στη Λέρο (11-13/5), όπου περιηγήθηκε στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Μαρίνας, στον Πύργο Μπελένη, στο Κάστρο, στον Πλάτανο, στο Λακκί και σε γνωστές παραλίες του νησιού, ενώ επίσης ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον ιερό Ναό του Ευαγγελισμού.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι δημοσιογράφοι είχαν ακόμα την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ξεχωριστές γαστρονομικές προτάσεις με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα των δύο νησιών και να ενημερωθούν τόσο από τους Δήμους Σάμου και Λέρου όσο και τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων για τις τουριστικές υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και τις δυνατότητες για island hopping μεταξύ των νησιών της περιοχής, ένα ιδιαίτερα ελκυστικό συγκριτικό πλεονέκτημα ιδίως για την αυστριακή αγορά.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το εξαιρετικά επιτυχημένο δημοσιογραφικό ταξίδι διοργανώθηκε με την ευγενική χορηγία της αεροπορικής εταιρείας Aegean και της Dodekanisos Seaways και με τη φιλοξενία των τοπικών δημοτικών και ιδιωτικών φορέων.

Εντυπωσίασε η παρουσία του ΕΟΤ στην έκθεση “ΤΑΞΙΔΙ 2019”Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του ΕΟΤ στην έκθεση “Ταξίδι 2019”, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 μέχρι τις 5 Μαΐου 2019 στον εκθεσιακό χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου, στη Λευκωσία. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού εκπροσωπήθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Κύπρου σ’ ένα περίπτερο εμβαδού 64 τ.μ., εγκατεστημένο σε περίοπτη θέση στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου και προσέλκυσε το ζωηρό ενδιαφέρον επισκεπτών και εκθετών. Συνεκθέτες του ΕΟΤ ήταν οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και ο HATTA.

Στην έκθεση πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων του αναπλ. γενικού γραμματέα ΕΟΤ με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας (υφυπουργό Τουρισμού, γενικός διευθυντής υφυπουργείου), εκπροσώπους των τουριστικών πρακτορείων, αεροπορικών εταιρειών, εταιρειών κρουαζιέρας και εκπροσώπους των ΜΜΕ.Από πλευράς Ελλάδος στην έκθεση “ΤΑΞΙΔΙ 2019” συμμετείχαν ως εκθέτες-συνεκθέτες οι ακόλουθες αυτοδιοικήσεις (Α΄ και Β΄ βαθμού):
Περιφέρειες

  • Περιφέρεια Ηπείρου
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ

Δήμοι

  • Δήμος Κυθήρων
  • Δήμος Σάμου
  • Δήμος Καβάλας – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”
  • Δήμος Βόλου-Πηλίου
  • Δήμος Σκοπέλου


Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την άφιξη των Αυστριακών δημοσιογράφων και bloggers στο λιμάνι της Λέρου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top