Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Περιφέρεια Αττικής διαθέτει τις προϋποθέσεις για να καθιερωθεί στο διεθνή θαλάσσιο τουρισμό
Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει τις προϋποθέσεις για να καθιερωθεί στο διεθνή θαλάσσιο τουρισμό

Η Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε στη 18η Έκθεση 'East Med Yacht Show' τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει για yachting και ιστιοπλοΐα, καθώς και τις βραβευμένες ακτές και μαρίνες που διαθέτει.

Με την ενεργή συμμετοχή της στη 18η Έκθεση “East Med Yacht Show” που διοργάνωσε η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), από 10 έως 13 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, η Περιφέρεια Αττικής κατάφερε να αναδείξει την εξαιρετική ακτογραμμή και τα νησιά της ως θαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς διεθνούς εμβέλειας και απήχησης.

Η Περιφέρεια Αττικής έθεσε και φέτος την έκθεση υπό την αιγίδα της και υποδέχθηκε κοινό και επαγγελματίες του χώρου (τουριστικούς πράκτορες και yacht brokers) στο περίπτερο Α03 της έκθεσης, προβάλλοντας το πλήθος δυνατοτήτων που προσφέρει για ολιγοήμερες διακοπές καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, δίνοντας έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό. Με πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό τουριστικής προβολής, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασαν τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει η Αττική για yachting και ιστιοπλοΐα, καθώς και τις βραβευμένες ακτές και μαρίνες που διαθέτει. Αξίζει να σημειωθεί ότι 21 ακτές και 4 μαρίνες σε ολόκληρη την Αττική κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “Γαλάζια Σημαία”, το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο.

Στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να καθιερωθεί στον παγκόσμιο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού αναφέρθηκε και η περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 18ης Έκθεσης Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής “East Med Yacht Show”. Στο σύντομο χαιρετισμό της, η κα Δούρου έκανε αναφορά στο διπλό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας, καθώς αφενός φιλοξενεί το δεύτερο σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου, τον Πειραιά, και αφετέρου διαθέτει μια εξαιρετική ακτογραμμή, που συνδυάζεται με τα ξεχωριστά νησιά του Αργοσαρωνικού. Η κα Δούρου συνέχισε λέγοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής δίνει το “παρών” και στηρίζει κάθε είδους πρωτοβουλία που συμβάλλει στην προβολή της ελληνικής θάλασσας και την πολύπλευρη τουριστική ανάπτυξη της Αττικής, ενώ τόνισε ότι τα μετρήσιμα αποτελέσματα των τελευταίων 4,5 χρόνων είναι αποτέλεσμα στοχοθεσίας, σωστά μελετημένων στρατηγικών δράσεων και συνεργιών.

Παρούσα στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης ήταν και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τουρισμού, κα Ελένη Δημοπούλου, την οποία η κα Δούρου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη 18η Έκθεση “East Med Yacht Show”.

Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής διοργάνωσε θεματικό ταξίδι εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων (press trip) με θέμα το θαλάσσιο τουρισμό, το yachting και το island hopping, από 12 έως 15 Μαΐου 2019. Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την έκθεση “East Med Yacht Show” τη Δευτέρα 13 Μαΐου, να ξεναγηθούν στα σκάφη και να συνομιλήσουν με τους εκθέτες, συγκεντρώνοντας υλικό για άρθρα-αφιερώματα στον θαλάσσιο τουρισμό της Αττικής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024