Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήElefthere Seaside Thermal Spa Resort, επένδυση 33 εκατ. ευρώ στη Β. Ελλάδα
Επενδύσεις

Elefthere Seaside Thermal Spa Resort, επένδυση 33 εκατ. ευρώ στη Β. Ελλάδα

Την 1η Ιουνίου ξεκινούν οι κατασκευστικές εργασίες για το πρώτο high-end, All-Inclusive, πεντάστερο στην περιοχή των Ελευθερών Καβάλας που θα εστιάζει στον τουρισμό ευεξίας και spa, ως πρότυπο τουριστικό συγκρότημα στην Ευρώπη. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2021.

Η Δραμινή, οικογενειακή εταιρεία KNC Kυριάκος & Νικόλαος Χαρακίδης ΑΕ έχει εξασφαλίσει μακροχρόνια μίσθωση 35 ετών (2017-2052), με ανοιχτή επέκταση 35 επιπλέον ετών, για να εκμεταλλευτεί τα Λουτρά των Ελευθερων στην περιοχή της Καβάλας. Πρόκειται για μια έκταση 785.000 τ.μ. δάσους, που περιέχει 6 φυσικές πηγές, που παράγουν συνολικά 275 m³/h θερμικό νερό 37-42°. Το προτεινόμενο έργο θα είναι ένα πολυτελές θέρετρο 155 δωματίων και βιλών, το οποίο θα λειτουργεί όλο το χρόνο σε all-inclusive βαση. Το θέρετρο θα διαθέτει επίσης αποκλειστική χρήση 1 χλμ. παραλίας.


Το παραλιακό μέτωπο στις εκβολές του ποταμού Μαρμαρά.

Τα κατασκευαστικά έξοδα περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και τις άδειες, τα κατασκευαστικά έργα, τα έξοδα διαχείρισης έργου και τα FF & E (έπιπλα και εξοπλισμός) με το κόστος επένδυσης να ανέρχεται συνολικά στα 33 εκατ. ευρώ (ή κόστος ανά δωμάτιο στα 200.000 ευρώ). Sales Manager του έργου είναι η Inova Hospitality Management, που εχει αναλάβει πολλά και μεγάλα ξενοδοχειακά project στην ελληνική αγορά

Τo Elefthere βρίσκεται μεταξύ Καβάλας και Θεσσαλονίκης σε απόσταση περίπου 125 χλμ. ή 80 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και περίπου 70 χλμ. ή 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από το διεθνές αεροδρόμιο της Καβάλας. Το Elefthere βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Μαρμαρά, περίπου 800 μ. από τη θάλασσα η οποία θα χορηγηθεί για αποκλειστική χρήση για το έργο. Ο όγκος της ροής του θερμικού νερού από τις 6 πηγές είναι περίπου 275 m3 / h. Η κύρια πηγή βρίσκεται σε μαρμάρινους ασβεστόλιθους και πολύ κοντά σε τεκτονική επαφή με γρανίτες. Το θερμικό νερό χαρακτηρίζεται από τύπο Να-Ca-HCO3-CΙ με θερμοκρασίες 37-42°C.

Σημειώνεται ότι η κύρια πηγή αναγνωρίστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 ως θερμική πηγή. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με το νόμο 3634/2014 και προσδιορίζει τη χημική ανάλυση του νερού, τη ροή του θερμικού νερού και τις ενδείξεις για θεραπεία, δηλαδή μυοσκελετικό σύστημα, νευρολογικές παθήσεις, ασθένειες των περιφερικών νεύρων, δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις. Πάνω από μια από τις πηγές υπάρχει ένα βυζαντινό πέτρινο λουτρό, το οποίο θα παραμείνει ως μνημείο (λόγω της σημασίας τους, το Κεντρικό Συμβούλιο Νέων Μνημείων έχει ανακηρύξει τα θερμικά λουτρά των Ελευθερών ως Ιστορικό Χώρο).


Ο κ. Νίκος Χαρακίδης, πρόεδρος και CEO της KNC SA.

“Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές, all-inclusive θέρετρο που εστιάζει στον τουρισμό ευεξίας και Spa μέσω του ιαματισμού και θα αποτελεί πρότυπο τουριστικό συγκρότημα στην Ευρώπη, με 365 μέρες λειτουργία και με έμφαση στη μοναδική ποιότητα του θερμικού Spa και ιαματισμού, σε συνδυασμό με την παραλία”
, αναφέρει ο κ. Νίκος Χαρακίδης, πρόεδρος και CEO της KNC SA.

Πιο αναλυτικά, τo concept βασίζεται σε 5 επίπεδα δημιουργίας αξίας:
1. Οι θερμικές πηγές στο μοναδικό φυσικό τους περιβάλλον, σε συνδυασμό με σύγχρονες εγκαταστάσεις ευεξίας και SPA.
2. Το καθαρό φυσικό περιβάλλον, που κυριαρχείται από τη συνεχή ροή του νερού ενσωματώνεται χωρίς προβλήματα στην πολυτέλεια 5*.
3. Η ισχυρή αίσθηση του τόπου που συνδέεται με την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό είναι ορατή σε όλο το θέρετρο.
4. Αποκλειστικά πρότυπα υψηλών προδιαγραφών και πλήρως εξατομικευμένες υπηρεσίες.
5. Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός που ενσωματώνει έναν εντυπωσιακό σχεδιασμό με το φυσικό περιβάλλον προσφέροντας άνεση και ιδιωτικότητα.


Η τωρινή κατάσταση στα υπάρχοντα κτίρια των εγκαταστάσεων.

Οι υπηρεσίες στο θέρετρο θα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: Ιαματισμό, Υδροθεραπεία και Premium Ατομικα Προγράμματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία προσανατολίζεται σε ειδική εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική (-30 έως -40%) για τους Έλληνες και για τους ντόπιους, αλλά και με ειδικό εισιτήριο για όσους θα θέλουν μόνο να κάνουν χρήση των πηγών και όχι να διανυκτερεύσουν.

Οι ελληνικές αξίες είναι ύψιστης σημασίας στο concept του θέρετρου και περιλαμβάνουν:

  • Γνήσια ελληνική φιλοξενία του επισκέπτη.
  • Ελληνική γαστρονομία: εποχιακά, βιολογικά προϊόντα σύμφωνα με τη μεσογειακή κουζίνα.
  • Εσωτερικό κήπο λαχανικών, φρούτων και βοτάνων
  • Προϊόντα για τις κουζίνες των εστιατορίων από τοπικούς αγρότες
  • Premium Food Products που διατίθενται προς πώληση στους επισκέπτες
  • Premium Spa και προϊόντα ομορφιάς που διατίθενται προς πώληση στους επισκέπτες.
  • Οι πολιτιστικοί και αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής σκιαγραφούνται παρέχοντας την ιστορία της και προωθούνται ως εκδρομή.

Οι υπηρεσίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών και θα ξεκινούν από την κράτηση και καθ’όλη τη διαμονή του κάθε επισκέπτη. Ακόμη, θα υπάρχει after-booking επικοινωνία με τις διαθέσιμες δραστηριότητες και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της διαμονής και επικοινωνία πριν από την άφιξη με τον επισκέπτη, για να οργανώσει ειδικές θεραπείες, δραστηριότητες και άλλες ανάγκες.

Όσον αφορά στο αρχιτεκτονικό στυλ, τα οικοδομικά υλικά (γυαλί, πέτρα, ξύλο, μάρμαρο, τούβλο) και οι μέθοδοι κατασκευής θα εναρμονίζονται με το πνεύμα της περιοχής και δημιουργούν ένα μινιμαλιστικό ήσυχο αρχιτεκτονικό τοπίο, ένα χώρο χαλάρωσης και αυτογνωσίας. Ο σχεδιασμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων θα ακολουθήσει τις αρχές της βιώσιμης αρχιτεκτονικής, με στόχο να σχεδιαστούν κτίρια που χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα οικολογικά υλικά, την ενέργεια και την ανάπτυξη του χώρου.

Ο στόχος του εσωτερικού σχεδιασμού των δωματίων είναι να ενεργεί θεραπευτικά και να συμβάλλει στην αναζωογόνηση και την ευημερία των επισκεπτών. Οι διαφανείς επιφάνειες, τα μεγάλα παράθυρα, τα φυσικά υλικά, η φωτεινή παλέτα χρωμάτων θα δημιουργήσει μια αίσθηση ισορροπίας και ηρεμίας. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο σχεδιασμό των λουτρών, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπειρία των επισκεπτών. Τα δωμάτια θα αντικατοπτρίζουν τον τοπικό χαρακτήρα του τόπου χρησιμοποιώντας χειροποίητα αντικείμενα από την περιοχή, όπως υφάσματα, ξύλινα αντικείμενα κ.λπ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024