Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΔιοργάνωση του YES to Sea Tourism Forum 2019 στο πλαίσιο του Posidonia Sea Tourism
Συνέδρια

Διοργάνωση του YES to Sea Tourism Forum 2019 στο πλαίσιο του Posidonia Sea Tourism

Στόχος του φετινού φόρουμ είναι να ενημερώσει τους νέους για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού, όπως και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης των νέων σε αυτούς.

To YES Forum δηλώνει ένα ακόμα “ναι” στο θαλάσσιο τουρισμό με τη διοργάνωση του YES to Sea Tourism Forum την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, το οποίο θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης των Posidonia Sea Tourism στο Domotel Kastri στην Κηφισιά και ώρες 14.00 – 19.00.

Το YES Forum, είναι η πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των στελεχών ναυτιλίας, του θαλάσσιου τουρισμού και των νέων ανθρώπων που θέλουν να γνωρίσουν τους κλάδους αυτούς. Βασική επιδίωξη αποτελεί η προσέγγιση και επαφή της νέας γενιάς – ήδη από τo σχολείο – με την ιστορία της ναυτιλίας και του τουρισμού μας. Τα συνέδρια του YES Forum λαμβάνουν χώρα υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ναυτιλίας, Παιδείας, Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της πλειοψηφίας των ελληνικών πανεπιστημίων.

Στόχος του φετινού φόρουμ είναι να ενημερώσει τους νέους για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού, όπως και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης των νέων σε αυτούς. Οι συμμετέχοντες για άλλη μια φορά θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους πριν και κατά τη διάρκεια του φόρουμ και να συμμετέχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο με στελέχη του χώρου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Concept Founder του YES Forum & CEO της Navigator Shipping Consultants, κα Δανάη Μπεζαντάκου, η γενική διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής – Υπουργείου Τουρισμού, δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, η ειδική επιστήμονας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Nτόρα Γιαννάκη, και ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων, κ. Θεόδωρος Κόντες.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Capt. Πάρης Δράγνης, πρόεδρος και ιδρυτής της Goldenport Group of Companies. Ακόμα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιείται έρευνα σκοπός της οποίας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους νέους να εκφράσουν την γνώμη τους για τον θαλάσσιο τουρισμό και τις προοπτικές απασχόλησης σε αυτόν. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα συγκριθούν με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας στην οποία έλαβαν μέρος εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού, ώστε να είναι εφικτή η αντιπαραβολή της προσφοράς και της ζήτησης. Η παρουσίαση της έρευνας του YES για το θαλάσσιο τουρισμό θα πραγματοποιηθεί από την κας Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια και Managing Partner της Focus Bari.

Συντονιστής του πάνελ θα είναι ο δημοσιογράφος από το “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” κ. Μηνάς Τσαμόπουλος και ομιλητές η κα Μαρία Δεληγιάννη, Government and Public Affairs Representative Eastern Mediterranean – Cruise Lines International Association (CLIA), ο καπετ. Βασίλης Γκαζίκας, Marine Operations Director της Celestyal Cruises, ο κ. Θάνος Πάλλης, Καθηγητής Οικονομικής και Πολιτικής Λιμένων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος – Διεθνής Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων και ο κ. Αλέξανδρος Σερεμέλης, λέκτορας του Μητροπολιτικoύ Κολλεγίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν και φέτος τα τρία “Networking Corners”, στα οποία στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας θα απαντήσουν ερωτήσεις και θα δώσουν κατευθυντήριες σε θέματα που αφορούν
1. Operations, Crew, Chartering & HSQE Τμήμα Ναυτιλιακής Εταιρείας,
2. Startups, Καινοτομία & Τεχνολογία, εταιρείες Παροχής Ναυτιλιακών Υπηρεσιών και
3. Τα μεταπτυχιακά με θέμα τη Ναυτιλία.

Στα networking corners συμμετέχουν οι:
i. Crew, HSQE, Operations, Chartering Dpt. / Τμήματα Ναυτιλιακής Εταιρείας

  • Άρτεμις Καζαντζίδη, HSQEEn Officer – Latsco Marine Managment
  • Κατερίνα Ξένου, Crew Manager – Alassia Newships Management (αναμένεται επιβεβαίωση κάποιων ακόμα ομιλητών)

ii. Innovation, Startups, Technology & Service Providers

  • Μαρία Καλλέργη, HR Manager – Arkas Hellas
  • Μαρία Παλιοθοδώρου, Happiness Officer – Marine Traffic
  • Ελένη Πολυχρονοπούλου, αντιπρόεδρος – Environmental Protection Engineering (EPE) SA και πρόεδρος – HEMEXPO
  • δρ. Πάνος Νομικος, Business Development Director, Danaos Management Consultants S.A.
  • Δημήτρης Σουσούδης, Senior Sales Executive – Greece – Cyprus – Middle East – Marine Traffic (αναμένεται επιβεβαίωση κάποιων ακόμα ομιλητών)

iii.Masters in Shipping

  • Βίκυ Αποστολοπούλου, υπεύθυνη Ανάπτυξης Σχολής Ναυτιλίας – Μητροπολιτικό Κολλέγιο
  • καθηγητής Σεραφείμ Κάπρος, πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών – Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Μαριάννα Μπλιάμπλια, Administration Manager – MSc in International Shipping, Finance & Management  – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Ηλίας Παύλου, MSc Shipping Programm Manager – BCA College.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024