Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΟ 'Οιδίπους Τύραννος' με αγγλικούς και γαλλικούς υπέρτιτλους στην 'Αθηναΐδα
Πολιτισμός

Ο 'Οιδίπους Τύραννος' με αγγλικούς και γαλλικούς υπέρτιτλους στην 'Αθηναΐδα

Δίνεται η δυνατότητα, στους Έλληνες και ξένους που επισκέπτονται την Αθήνα, να αποκτήσουν μια πλήρη πολιτιστική εμπειρία και να γνωρίσουν μέσα από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, το ρόλο της Αθήνας και της Ελλάδας στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Στην “καρδιά” της Αθήνας, Αθηναίοι και επισκέπτες από όλη τη χώρα, αλλά και από το εξωτερικό, μπορούν να απολαύσουν αρχαίο δράμα, “Οιδίπους Τύραννος” του Σοφοκλή, με αγγλικούς και γαλλικούς υπέρτιτλους. Μια μοναδική θεατρική παράσταση που καθένας μπορεί να παρακολουθήσει και να αφουγκραστεί καλύτερα στον τόπο όπου γεννήθηκε το Δράμα και το Θέατρο.

Η τραγωδία “Οιδίπους Τύραννος” ανήκει στα αρτιότερα λογοτεχνικά κείμενα για σχεδόν 2.500 χρόνια και ο Σοφοκλής με αυτή ανέδειξε το μεγαλείο της σκέψης και της δημιουργικότητας του. Το έργο παραμένει κορυφαίο και στις πιο  σύντομες καταγραφές των εξαιρετικών και αναμφισβήτητα μεγάλων αριστουργημάτων.

Η επαγγελματική θεατρική ομάδα “Φημονόη“, η ονομασία της οποίας προέρχεται από την κόρη του Απόλλωνα και την πρώτη Πυθία στο μαντείο των Δελφών, έχει όραμα να εμπνέει τους επισκέπτες και να διαδίδει το μήνυμα του Κλασικού Ελληνικού Πολιτισμού και Αρχαίου Δράματος σε Έλληνες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Σήμερα θα δίνεται η δυνατότητα, στους Έλληνες και ξένους που επισκέπτονται την Αθήνα, να αποκτήσουν μια πλήρη πολιτιστική εμπειρία και να γνωρίσουν μέσα από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, το ρόλο της Αθήνας και της Ελλάδας στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Τα επικά αριστουργήματα του Σοφοκλή, του Αισχύλου και του Ευριπίδη χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.χ. και διδάσκονται σε όλο το κόσμο. Πρέπει το Θέατρο και η Αρχαία Τραγωδία να ενταχθούν στον κατάλογο των “εμπειριών που ένας τουρίστας μπορεί και πρέπει να βιώσει στην Ελλάδα” μαζί με την επίσκεψη του στην Ακρόπολη, αλλά ακόμα και στην καταγραφή  των “εμπειριών που κάποιος πρέπει να βιώσει μία φορά στη ζωή του”.

Τα συγκεκριμένα κείμενα αγαπιούνται από όλο το κόσμο και η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να αναδεικνύει την πολιτιστική της κληρονομιά.

Από τις 30 Μαΐου 2019, όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στην Αθήνα, μπορούν να χαρούν μια μοναδική εμπειρία στο χώρο της Αθηναΐδας, στο Βοτανικό (Καστοριάς 34).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024