Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπερώτηση στη Βουλή από τους ΑΝΕΛ για τις δαπάνες του ΕΟΤ για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό
Τουριστική πολιτική

Επερώτηση στη Βουλή από τους ΑΝΕΛ για τις δαπάνες του ΕΟΤ για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό

Ο κ. Πάνος Καμμένος ζητά εξηγήσεις από τον κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο για απόκλιση 19,5 εκατ. ευρώ στις δαπάνες του ΕΟΤ για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Εξηγήσεις για τις δαπάνες τουριστικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό από τον ΕΟΤ την περίοδο 2015 – 2018 επί υπουργίας Έλενας Κουντουρά, ζήτησε ο κ. Πάνος Καμμένος, καθώς, όπως καταγγέλλει, διαπιστώνεται απόκλιση 19.505.638 ευρώ ανάμεσα στο συνολικό ποσό που ισχυρίζεται η πρώην υπουργός ότι δαπανήθηκε κι εκείνο που προκύπτει από τα επίσημα ισοζύγια λογαριασμών του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και τρεις βουλευτές του κόμματος (κ.κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Αριστείδης Φωκάς), κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο, καλώντας τον να προσκομίσει στη Βουλή τα απαραίτητα παραστατικά από την υλοποίηση των δράσεων του ΕΟΤ τα συγκεκριμένα έτη και να εξηγήσει που διατέθηκε το επιπλέον ποσό. Παράλληλα, αφήνουν αιχμές για διορισμένα πρόσωπα σε υψηλές θέσεις του Υπουργείου Τουρισμού, τα οποία φέρονται να διατηρούν στενή σχέση με την Έλενα Κουντουρά και το οικογενειακό της περιβάλλον μετέχοντας σε επιχειρήσεις και ΜΚΟ μαζί με τον σύζυγο της πρώην υπουργού ή την ίδια.

Ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ ζητούν επίσης εξηγήσεις για καταγγελίες υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Τουρισμού, ότι η κα Κουντουρά πήρε αποχωρώντας το σύνολο των αρχείων με εμπιστευτικό πρωτόκολλο του υπουργείου, ενώ ερωτούν εάν υπεγράφη μετά τις 11 Μαΐου 2018 οποιαδήποτε προγραμματική σύμβαση ή άλλο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Τουρισμού και Ψηφιακής Πολιτικής και με τι αντικείμενο και ποσό.

Πέραν της επίκαιρης επερώτησης γι’αυτά τα ζητήματα, ο πρόεδρος και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ επαναφέρουν στο προσκήνιο και ερώτησή τους προς τους υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικών, σχετικά με το αν ο ΕΟΤ έχει υποβάλλει για τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019 δηλώσεις ΦΠΑ και ανακεφαλαιοποιητικό πίνακα για τη λήψη υπηρεσιών μέσω των συμβάσεων που συνάπτει με επιχειρήσεις του εξωτερικού για την τουριστική προβολή της χώρας μας. Καλούν, δε, τους δύο υπουργούς να διαβιβάσουν στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024