Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Αύξηση 3-4% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις το 2019

Τατιάνα Ρόκου - 22 Μάιος 2019, 14:23

Ο UNWTO προβλέπει αύξηση 3-4% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις το 2019. Η Ευρώπη ανέφερε σταθερή ανάπτυξη 4%, η οποία προήλθε από προορισμούς στη Νότια και Μεσογειακή Ευρώπη και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (+5%).


Το τελευταίο τεύχος του Βαρόμετρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού καταδεικνύει ότι ο διεθνής τουρισμός συνέχισε να αυξάνεται κατά το α’ τέταρτο του 2019. Αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σύγκριση με τα τελευταία δύο χρόνια, η αύξηση κατά 4% που καταγράφηκε στις αρχές του 2019 είναι ένα πολύ θετικό σημάδι. Η Μέση Ανατολή (+8%) και η Ασία και ο Ειρηνικός (+6%) παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στις διεθνείς αφίξεις. Οι αριθμοί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αφρική αυξήθηκαν κατά 4%, ενώ στην Αμερική σημειώθηκε αύξηση 3%.

“Ο διεθνής τουρισμός συνεχίζει να αποδίδει πολύ καλά παγκοσμίως, κινούμενος και από τη θετική οικονομία, την αύξηση της αεροπορικής χωρητικότητα και τη διευκόλυνση της έκδοσης βίζα”, λέει ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili. “Η ανάπτυξη των αφίξεων μειώνεται ελαφρά μετά από δύο χρόνια εξαιρετικών αποτελεσμάτων, αλλά ο τομέας συνεχίζει να ξεπερνά τον παγκόσμιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης”.

Η Ευρώπη ανέφερε σταθερή ανάπτυξη 4%, η οποία προήλθε από προορισμούς στη Νότια και Μεσογειακή Ευρώπη και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (+5%). Η ανάπτυξη στην Αφρική οφείλεται στη συνεχιζόμενη ανάκαμψη στη Βόρεια Αφρική (+11%). Στην Αμερική, η Καραϊβική (+17%) ανέκαμψε έντονα μετά από αδύναμα αποτελέσματα το 2018, μετά την επίδραση των τυφώνων Irma και Maria στα τέλη του 2017. Στην Ασία και τον Ειρηνικό, τα αποτελέσματα για τους πρώτους τρεις μήνες έδειξαν αύξηση κατά 6% στη Βορειοανατολική Ασία (+9%) και μια πολύ καλή απόδοση από την κινεζική αγορά.

“Με τέτοια ανάπτυξη έρχεται και μεγαλύτερη ευθύνη για τη μετάβασή της σε καλύτερες θέσεις εργασίας και καλύτερη ζωή”, τονίζει ο κ. Pololikashvili. “Πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εκπαίδευση, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο τουρισμός, ενώ συγχρόνως να μετριάσουμ τον αντίκτυπό του στο περιβάλλον και την κοινωνία, με καλύτερη διαχείριση των τουριστικών ροών”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top