Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςAegean, Olympic, Sky Express και Astra συμμετέχουν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο
Αερομεταφορές

Aegean, Olympic, Sky Express και Astra συμμετέχουν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Από τις 20 Μαΐου 2019 δικαιούχοι του Α.ΝΗ.ΚΟ για τις αεροπορικές μετακινήσεις τους είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις όλων των νησιών της επικράτειας, εξαιρουμένων της Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας.

Η Aegean και η Olympic Air συμμετέχουν στο “Μεταφορικό Ισοδύναμο”, δίνοντας πλέον με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στους νησιώτες της χώρας να επωφεληθούν από το μέτρο και για τις αεροπορικές τους μετακινήσεις.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.), είναι το μέτρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το οποίο επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί ή από νησί σε νησί, με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση.

Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου αφορά σε πτήσεις εντός Ελλάδας, από και προς το νησί που διαμένει κάθε νησιώτης. Εφαρμόζεται και αφορά στους μόνιμους κάτοικους, σύμφωνα με το Μητρώο της ΑΑΔΕ, όλων των νησιών της επικράτειας πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας.

Για τη χρήση του προγράμματος, οι νησιώτες/δικαιούχοι θα πρέπει να εγγραφούν στο πληροφοριακό σύστημα του Μεταφορικού Ισοδυνάμου προκειμένου να αποκτήσουν το Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (Μ.Α.Ν.). Ακολούθως, κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσης του εισιτηρίου τους στην ιστοσελίδα της εταιρείας, αρκεί να συμπληρώσουν το Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (Μ.Α.Ν.), στο βήμα υποβολής των στοιχείων τους.

Και η Sky Express συμμετέχει στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, ενημερώνοντας και αυτή τους επιβάτες της για όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες μέσω του website της.

Σημειώνεται ότι το Α.ΝΗ.ΚΟ. καταβάλλεται με τη μορφή χρηματικής ενίσχυσης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.

Η Astra Airlines ανακοίνωσε και αυτή με τη σειρά της συμμετέχει ότι στο Μεταφορικό Ισοδύναμο και ότι από 20 Μαΐου 2019 οι δικαιούχοι του Μ.Α.Ν. όλων των νησιών της επικράτειας, εξαιρουμένων της Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας επωφελούνται για τις αεροπορικές τους μετακινήσεις. Απλά  κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίου, ο επιβάτης συμπληρώνει τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (Μ.Α.Ν.) στο βήμα υποβολής των στοιχείων του.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024