Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Ελλάδα 'ανεβαίνει' στον τουρισμό πολυτελείας
Τουρισμός πολυτελείας

Η Ελλάδα 'ανεβαίνει' στον τουρισμό πολυτελείας

Πρώτη παγκοσμίως η Σαντορίνη για 6η συνεχή χρονιά στο 'Global Traveller' (Μύκονος και Κρήτη καταλαμβάνουν την τρίτη και όγδοη θέση αντίστοιχα). Ακόμη, η χώρα βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα των πιο δημοφιλών προορισμών για διακοπές το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τις κρατήσεις Αμερικανών και Καναδών μέσω του Virtuoso.

Ως μία ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για την Ελλάδα και στον τουρισμό πολυτελείας αναμένεται το 2019. Το γεγονός πιστοποιείται και από τις συνεχείς διακρίσεις που αποσπά η χώρα μας τόσο σε έρευνες έγκυρων ταξιδιωτικών περιοδικών τουρισμού (Global Traveler) όσο και σε παγκόσμια δίκτυα τουριστικών πρακτόρων (Virtuoso), που απευθύνονται σε ταξιδιωτικό κοινό αυξημένων απαιτήσεων και εισοδηματικών κριτηρίων.

“Οι νέες αυτές διακρίσεις για το ελληνικό τουριστικό προϊόν επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αποτελεσματικότητα της εθνικής τουριστικής πολιτικής που σχεδίασε το υπουργείο Τουρισμού και εφαρμόζει παγκοσμίως ο ΕΟΤ, με στόχο την αύξηση αλλά και τη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας 365 ημέρες το χρόνο”, αναφέρει ο ΕΟΤ.


Η κα Μαρία Κριθαριώτη, αναπλ. προϊσταμένη Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Αμερικής, παραλαμβάνει για την Ελλάδα το βραβείο από το “Global Traveller”.

Για το σκοπό αυτό, ο ΕΟΤ συμμετέχει -και φέτος, όπως κάθε χρόνο- στη Διεθνή Έκθεση Luxury Tourism των Καννών ILTM Cannes τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ενώ τον ερχόμενο Νοέμβριο θα μετάσχει για πρώτη φορά φέτος στην αντίστοιχη Έκθεση Τουρισμού Πολυτελείας στη Σαγκάη (ILTM China). Παράλληλα διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων προώθησης του τουρισμού πολυτελείας της χώρας μας μέσω των γραφείων του σε όλο τον κόσμο.  

Ειδικότερα:

  • Τη Σαντορίνη ψήφισαν, ως τον κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως για το 2019 στην κατηγορία “Καλύτερο νησί στην Ευρώπη” (“Best Island in Europe”) οι αναγνώστες του καταξιωμένου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού “Global Traveller”, που απευθύνεται σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών που συνηθίζουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Στην πρώτη δεκάδα των καλυτέρων νησιών της κατηγορίας περιλαμβάνονται τόσο η Μύκονος όσο και η Κρήτη καταλαμβάνοντας την τρίτη και όγδοη θέση αντίστοιχα. Τα τρία ελληνικά νησιά διακρίθηκαν στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων “Leisure Life Style awards 2019” του περιοδικού, τα οποία έλαβαν χώρα στο Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος και εκδότης του “Global Traveller”, Francis X. Gallagher, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “το γεγονός πως η Σαντορίνη κερδίζει για έκτη συνεχή χρονιά το συγκεκριμένο βραβείο αποδεικνύει ότι οι αναγνώστες μας αναγνωρίζουν το καλύτερο όταν το βλέπουν. Και το καλύτερο είναι η Σαντορίνη, που με το εντυπωσιακό τοπίο της και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει, αποτελεί μια ακαταμάχητη επιλογή διακοπών”.

Εξάλλου, στην πρώτη δεκάδα προτίμησης του ίδιου διαγωνισμό, βρέθηκαν επίσης:

  • η Ελλάδα στην κατηγορία Καλύτεροι Ιστορικοί Προορισμοί Διεθνώς (“Best Historical Attractions, International”) και
  • η Μύκονος στην κατηγορία Καλύτερες παραλίες (“Best Beaches”).
  • Η Ελλάδα βρέθηκε, επίσης, στην πρώτη δεκάδα των πιο δημοφιλών προορισμών για διακοπές  το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν ήδη κάνει Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες μέσω του παγκόσμιου δικτύου τουριστικών πρακτόρων Virtuoso. Το δίκτυο αποτελείται από 1.000 τουριστικούς πράκτορες και 20.000 εξειδικευμένα τουριστικά στελέχη σε 50 χώρες σε όλο των κόσμο και ειδικεύεται στο τουρισμό πολυτελείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμερικανικό κοινό προτιμάει την Ελλάδα πολύ περισσότερο από άλλους ισχυρούς  ανταγωνιστές της, καθώς τη φέρουν στην πέμπτη θέση των κρατήσεων με την Ισπανία να είναι στην όγδοη θέση. Στην πρώτη θέση παραμένουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024