Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςNavarino Challenge: Ενισχύονται οι δράσεις στη Μεσσηνία
Αθλητικός τουρισμός

Navarino Challenge: Ενισχύονται οι δράσεις στη Μεσσηνία

Με σημείο εκκίνησης την Ποσειδωνία στο λιμάνι της Πύλου, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά βόλτα με καγιάκ στην νήσο Σφακτηρία. Επίσης, για πρώτη φορά, σε συνδιοργάνωση με το Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Πύλου 'Νέστωρ' θα γίνει υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διασυλλογικός αγώνας τριγώνου με σκάφη OPTIMIST και LASER 4.7.

Το “Navarino Challenge” επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά, 11-13 Οκτωβρίου 2019, στη Μεσσηνία και την Costa Navarino και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητες στο Δήμο Πύλου-Νέστορος με πρωτοποριακές δράσεις, στοχεύοντας να καταρρίψει το ρεκόρ των 7.500 αθλητών, επισκεπτών και εθελοντών.

Το πρόγραμμα του αθλητικού τριημέρου περιλαμβάνει:

Αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας
Οι φίλοι της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας θα έχουν την ευκαιρία, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, να κολυμπήσουν με συναγωνισμό και χρονομέτρηση, στον όρμο του Ναυαρίνου στο γραφικό λιμάνι της Πύλου καλύπτοντας την καθιερωμένη κολυμβητική διαδρομή του 1 μιλίου (1,6 χλμ.). Τη διαδρομή του αγώνα open water swimming by Vikos έχει επιμεληθεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης, Νίκος Γέμελος (προπονητής που μας έχει χαρίσει αμέτρητες Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης).

Challenge The Wind – Αγώνες Ιστιοπλοΐας
Σε συνδιοργάνωση με το Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Πύλου “Νέστωρ” θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διασυλλογικός αγώνας τριγώνου με σκάφη OPTIMIST και LASER 4.7. Ο αγώνας θα φέρει την ονομασία “Challenge The Wind” με στόχο να αποτελέσει θεσμό και ορόσημο των αγώνων ιστιοπλοΐας τα επόμενα χρόνια, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.


Αγώνες Ιστιοπλοΐας “Challenge The Wind” στο Navarino Challenge (photo by Elias Lefas) .

Καγιάκ στον Όρμο του Ναυαρίνου
Με σημείο εκκίνησης την Ποσειδωνία στο λιμάνι της Πύλου, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά βόλτα με καγιάκ στην νήσο Σφακτηρία με την υποστήριξη του Explore Messinia. Οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν προς το εσωτερικό του όρμου εξερευνώντας την ακτογραμμή της Σφακτηρίας έως ότου φτάσουν στην αποβάθρα που οδηγεί στο εσωτερικό του νησιού.

Basket Camp με τον Τζο Αρλάουκας
Το μπάσκετ θα έχει την τιμητική του στο κλειστό γήπεδο της Πύλου. Tην Κυριακή 13 Οκτωβρίου παιδιά και νέοι ηλικίας 8 έως 16 ετών από την Πύλο και τη Μεσσηνία θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν μαθήματα μπάσκετ με το θρύλο της Ευρωλίγκα, Τζο Αρλάουκας, ενώ το Σάββατο 12 Οκτωβρίου μπορούν να συμμετέχουν στα προγραμματισμένα μαθήματα στην Costa Navarino.

Kids’ Athletics στην Πλατεία της Πύλου
Το Kids’ Athletics επιστρέφει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στην Πλατεία της Πύλου, με πρεσβευτή τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 400μ. με εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη. Πρόκειται για μια δράση παιδαγωγικού περιεχομένου που αφορά στη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του στίβου. Η δράση του Kids’ Athletics περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δραστηριότητα του μήκους άνευ φοράς, το αγώνισμα του παγκοσμίου φήμης θρύλου και Ολυμπιονίκη, γεννημένου στην Πύλο Μεσσηνίας, Κωστή Τσικλητήρα.

Επίσκεψη στο σπίτι του Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα
Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, όσοι περάσουν από την Πύλο, θα μπορέσουν να επισκεφτούν την αναπαλαιωμένη πατρική οικία του Ολυμπιονίκη, Κωστή Τσικλητήρα, που αποτελεί μουσείο και στεγάζει τη Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη της πόλης με σπάνια έγγραφα, πίνακες, χάρτες ιστορικούς και πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα.

Παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής
Κατά τη διάρκεια των αθλητικών δράσεων στην Πύλο, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, η περιοχή θα γεμίσει από παραδοσιακές γεύσεις και αρώματα. Ένας σταθμός με παραδοσιακά λαλάγγια, λουκούμια, παστέλια και ξηρούς καρπούς με μέλι με την επιμέλεια της αγαπημένης σε όλους food blogger Mamatsita και την υποστήριξη της Ποσειδωνίας και των Pylos Poems, θα υποδέχεται τους επισκέπτες.

Sunset Beach Yoga στην Βοϊδοκοιλιά
Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στην μυθική Βοϊδοκοιλιά, τη διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας, μοναδικού σχήματος που σκιαγραφεί το ελληνικό γράμμα Ωμέγα, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το sunset beach yoga by Messinian Spa με τον Δημήτρη Μώρο και με την υποστήριξη του FitnessArt.

Η Active Media, διοργανώτρια εταιρεία του Navarino Challenge που καινοτομεί στο τομέα του destination και hotel sports tourism, επιβραβεύεται με χρυσές διακρίσεις κάθε χρόνο στα Tourism Awards και κερδίζει την πρώτη θέση στην κατηγορία sports production στα Ermis Awards τα 4 τελευταία χρόνια, υπόσχεται ένα μοναδικό event με πολλές εκπλήξεις για όλους. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της Πύλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Active Media Group, κ. Άκης Τσόλης δήλωσε σχετικά: “Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς στην τουριστική βιομηχανία. Αισθανόμαστε τυχεροί που τα τελευταία χρόνια το Navarino Challenge έχει συμβάλει και αυτό στην καθιέρωση της Μεσσηνίας ως αθλητικού προορισμού. Οι νέοι, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες αθλητές ταξιδεύουν για να αθληθούν σήμερα περισσότερο από ποτέ και φέρνουν μαζί τους, προπονητές, φιλάθλους, γονείς, αδέλφια και φίλους – που όλοι συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία της περιοχής όπου φιλοξενούνται αθλητικές εκδηλώσεις. Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε υποστηρικτές όπως ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και τοπικές εταιρείες όπως η Ποσειδωνία, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Πύλου «Νέστωρ», το Explore Messinia, το Karalis City Hotel & Spa, το Karalis Beach Hotel και τα Pylos Poems που συνεχίζουν να συνεισφέρουν στο όραμά μας. Η Μεσσηνία είναι μια μοναδική περιοχή που μπορεί να προσφέρει απαράμιλλες αθλητικές εμπειρίες καθώς και εξαιρετικές υπηρεσίες σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και αξιοθέατα για τους αθλητές που επιθυμούν να την επισκεφθούν και να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Πρόκειται για ένα σπάνιο συνδυασμό στη βιομηχανία αθλητικού τουρισμού που καταφέραμε να αξιοποιήσουμε”.

Το “Navarino Challenge” έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2019 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το “Navarino Challenge” θα πραγματοποιηθεί με την συνδιοργάνωση της Costa Navarino, του The Westin Resort Costa Navarino, της Active Media Group και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

Στη φωτογραφία, Open water swimming by Vikos στον όρμο του Ναυαρίνου στο γραφικό λιμάνι της Πύλου (photo by Elias Lefas).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024