Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση, σε Γάλλους επενδυτές, της Ελλάδας ως ελκυστικής χώρας για νέα μεγάλα project
Τουριστική πολιτική

Παρουσίαση, σε Γάλλους επενδυτές, της Ελλάδας ως ελκυστικής χώρας για νέα μεγάλα project

Στην ομιλία του στο Παρίσι για τις ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης παρουσίασε τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό, τονίζοντας ότι αποτελεί πολιτική υψηλής προτεραιότητας.

O γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας συμμετείχε ως ομιλητής στην ημερίδα με θέμα “Οι ευκαιρίες επενδύσεων ακινήτων στην Ελλάδα – Η κατάλληλη στιγμή”, που διοργανώθηκε από το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Enterprise Greece, στο Παρίσι, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία.

Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό, τονίζοντας ότι αποτελεί πολιτική υψηλής προτεραιότητας. Μίλησε για τις προσπάθειες του υπουργείου να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει με την παρουσία του σε διεθνείς εκδηλώσεις και συνέδρια τις προσπάθειες που γίνονται προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης των επενδύσεων, με γνώμονα την αύξηση της δυναμικότητας με υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες.

Ειδικότερα επεσήμανε ότι η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη που κινητοποιήθηκε την περίοδο 2015-2018 στην Ελλάδα, με θεαματική αύξηση του ελληνικού τουρισμού πάνω από 38% την τελευταία τετραετία, με συνεχή ιστορικά ρεκόρ αφίξεων και εσόδων, έχει καταστήσει την Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστική για νέα μεγάλα επενδυτικά project στον τουρισμό και έχει κινητοποιήσει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτικών ομίλων να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας.

Επιπλέον, ο κ. Τζιάλλας έκανε λόγο για το νέο νομοθετικό πλαίσιο του θεματικού τουρισμού, που ενισχύει την προσπάθεια προσέλκυσης νέων επενδύσεων σε θεματικά τουριστικά προϊόντα, όπως ο τουρισμός υγείας, το yachting και οι δραστηριότητες αθλητικής αναψυχής, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε προορισμού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Τζιάλλας είχε σειρά επαφών με στελέχη του real estate, οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους ιδιαίτερα για την ελληνική τουριστική αγορά, καθώς και επαγγελματίες από το χώρο των ακινήτων, των επενδύσεων και εκπρόσωπους καινοτόμων projects.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024