Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Η Thomas Cook έλαβε προσφορά για πώληση των δραστηριοτήτων της στη σκανδιναβική αγορά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Μάιος 2019, 15:36

Η Thomas Cook δήλωσε ότι δεν υπάρχει 'καμία βεβαιότητα' ότι θα ολοκληρωθεί μια συμφωνία, αλλά οι μετοχές τη ανέβηκαν κατά 7%, αντισταθμίζοντας τις προηγούμενες απώλειες, ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης της πιστοληπτικής της ικανότητας.


Η Thomas Cook επιβεβαίωσε ότι η ιδιωτικών επενδύσεων εταιρεία Triton Partners πραγματοποίησε προσφορά για τις αεροπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις του ομίλου στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Δανία, κομμάτι που αντιπροσωπεύει περίπου το 17% των εσόδων της εταιρείας. Οι δραστηριότητες του ομίλου στις χώρες αυτές γίνονται υπό τα εμπορικά σήματα Ving, Tjareborg και Spies.

Η εταιρεία πρόσθεσε: “Ο όμιλος αξιολογεί αυτήν την προσφορά παράλληλα με τη συνεχιζόμενη στρατηγική αναθεώρηση της αεροπορικής της εταιρείας, όπως αυτή ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο του 2019”.

Η Thomas Cook δήλωσε ότι δεν υπάρχει “καμία βεβαιότητα” ότι θα ολοκληρωθεί μια συμφωνία, αλλά οι μετοχές τη ανέβηκαν κατά 7%, αντισταθμίζοντας τις προηγούμενες απώλειες, ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης της πιστοληπτικής της ικανότητας.

Η τελευταια προσφορά έρχεται ύστερα από μια ταραχώδη εβδομάδα για την Thomas Cook, η οποία είδε την τιμή της μετοχής της να πέφτει σχεδόν κατά 40% την περασμένη εβδομάδα, όταν η εταιρεία σημείωσε απώλειες 1,45 δισ. λίρες στερλίνες  το εξάμηνο μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2019. Ως αποτέλεσμα, το μετοχικό κεφάλαιό της βαθμολογήθηκε με μηδέν από τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Citi. Τόσο η Fitch όσο και η S&P Global μείωσαν τη βαθμολογία του T.O. από την κατηγορία B σε CCC+. Η βαθμολογία CCC+ σημαίνει γενικά ότι μια επιχείρηση λειτουργεί με σημαντικα ρίσκα, σύμφωνα με την City AM. Η Fitch δήλωσε ότι υπήρχαν φόβοι ότι η Thomas Cook δε θα έχει επαρκή ρευστότητα στα τέλη του 2019, αν δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την επείγουσα χρηματοδότηση ύψους 300 εκατ. λιρών από τους δανειστές της. Πρόσθεσε δε ότι η διάρθρωση του χρέους του ομίλου “παρέχει μικρή οικονομική ευελιξία και αφήνει ανεπαρκή κεφάλαια για την ανάπτυξη υψηλότερων περιθωρίων κέρδους στα δικά της ξενοδοχεία και την online πλατφόρμα της”.

Εν τω μεταξύ, ο ιδρυτής του βρετανικού ανεξάρτητου ταξιδιωτικού οργανισμού Travel Counsellors, David Speakman συμβούλευσε τον κόσμο να μην κάνει κρατήσεις με την Thomas Cook, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας. Σε ένα σχόλιό του στο Twitter, ο πρώην πρόεδρος της Travel Counsellors δήλωσε: “Αυτό το πρωί, τα  πρακτορεία υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της Thomas Cook. Φοβάμαι για το προσωπικό της Cook, αλλά η πίστη μου πρέπει να είναι με τους πελάτες. Η συμβουλή μου θα ήταν να μην κλείσετε εκεί τις διακοπές σας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top