Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Φεστιβάλ

Το 2ο Aegean Cocktails & Spirits Festival στο Ίδρυμα 'Σταύρος Νιάρχος'

Τατιάνα Ρόκου - 27 May 2019, 12:04

Το δεύτερο φεστιβάλ, που φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail, διοργανώνεται στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου. Το Aegean Cocktails & Spirits είναι μια πρωτοβουλία του Difford’s Guide Greece που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016, με στόχο το repositioning των ελληνικών αποσταγμάτων.


Το 2ο Aegean Cocktails & Spirits Festival πραγματοποιείται στο χώρο του Φάρου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, 14.00-22.00.

Σε μία περίοδο που το Localisation αποτελεί παγκόσμια τάση τόσο στη γαστρονομία όσο και στο bartending, σε έναν κόσμο που έχει ως motto το “think global, act local”, τα ελληνικά αποστάγματα παίρνουν τη θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη με έναν τρόπο διαφορετικό, σύγχρονο, επίκαιρο και αγαπητό: μέσω του bar.


  • Για μία ημέρα (14.00-22.00), κορυφαίοι παραγωγοί και bartenders από όλη την Ελλάδα, θα σερβίρουν cocktail με ελληνικό twist σε πάνω από δέκα διαφορετικά bar.
  • Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν κάθε ένα από τα προϊόντα και μόνα τους, και θα μιλήσουν με εξειδικευμένους bartender για τη χρήση τους μέσα σε cocktail, καθώς  και για τα στάδια παραγωγής τους.
  • Τα καλύτερα cocktail bar της Αθήνας θα παρουσιάζουν τα δικά τους Aegean cocktails στη διάρκεια του φεστιβάλ, στα μπαρ των παραγωγών.
  • Όσοι παρευρεθούν θα φτιάξουν τα δικά μας cocktail στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του “fun cocktail making”, όπου ακολουθώντας τις οδηγίες των επαγγελματιών, θα δημιουργήσουμε step by step τα δικά μας Aegean Cocktails.
  • Τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το “Stories By The Storytellers”, παρουσιάσεις από κορυφαίους bartenders που διηγούνται ιστορίες εμπνευσμένες από την ιστορία, την κληρονομιά, την τοπικότητα, την τεχνογνωσία των ελληνικών προϊόντων και αποσταγμάτων. Θα υπάρχουν και άλλα σεμινάρια.

Ακόμη, στα πλαίσια του 2ου Aegean Cocktails & Spirits, και ξεκινώντας από τις 5 Ιουνίου, κορυφαία cocktail bar από όλη την Ελλάδα, θα δημιουργήσουν δικές τους συνταγές με τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και θα τα σερβίρουν σε προνομιακή τιμή.Έτσι για 5 ημέρες, θα διαθέτουν ένα ξεχωριστό Aegean Cocktails & Spirits κατάλογο cocktail, μέσα από τον οποίο θα υπάρχει η ευκαιρία για cocktail με ελληνικό twist σε χαμηλότερη τιμή (η λίστα θα ανακοινωθεί στα social media του Aegean Cocktails & Spirits και το Diffords Guide).

Το Aegean Cocktails & Spirits είναι μια πρωτοβουλία του Difford’s Guide Greece που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 με στόχο το repositioning των ελληνικών αποσταγμάτων. Ο στόχος είναι τα ελληνικά αποστάγματα να πάρουν την θέση που τους αξίζει στο μπαρ αλλά και στην συνείδηση των bartenders στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top