Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Κόρινθος απέκτησε τουριστική ταυτότητα
Προώθηση προορισμού

Η Κόρινθος απέκτησε τουριστική ταυτότητα

Ενέργειες οργάνωσης Γραφείου Τουρισμού και δρομολόγηση δράσεων προβολής.

Με τουριστική ταυτότητα πλέον και εξειδικεύοντας θεματικά τα στοιχεία του προορισμού προχωρά ο Δήμος Κορινθίων, δρομολογώντας ταυτόχρονα δράσεις για την αναγνώριση και ανάδειξή τους. Δημιουργεί υποδομές, σχέδιο και εργαλεία αναγκαία για την υποστήριξη όλων των μορφών, αρχίζοντας από εκείνες του θρησκευτικού και βιωματικούτουρισμού.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεδριάσεις και διαβουλεύσεις της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης υπό την προεδρία του αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Ζώγκου, με τους φορείς της περιοχής που εκπροσωπούνται σε αυτήν και εισηγήσεις της εταιρείας συμβούλων του Δήμου μέσω του εκπροσώπου της, κ. Νότη Μαρτάκη, υιοθετήθηκε ως:

  • Brand name “Κόρινθος”, στα αγγλικά “Corinth” και στα γερμανικά, “Korinth”. Ο δήμος, ο ΕΟΤ και γενικότερα οι φορείς, επιχειρήσεις και κάθε οντότητα θα χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες λέξεις σε κάθε επικοινωνία στην ελληνική, αγγλική ή γερμανική γλώσσα.
  • Σύνθημα στα ελληνικά: “Κόρινθος, μια πόλη αφηγείται…”, στα αγγλικά “Corinth, a land narrates…” και στα Γερμανικά “ Korinth, eine Stadt  erzählt…”  Στηρίζεται στις άπειρες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή στο πέρασμα των αιώνων και που, μέσα από μνημεία και τοπία, έχουν πολλά να “διηγηθούν” στον επισκέπτη.
  • Αποφασίστηκε και εγκρίθηκε η απόκτηση μέσω διαγωνισμού, φωτογραφικού και βίντεο υλικού απ’όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, αποκλειστικής ιδιοκτησίας του δήμου, κειμένων, λογοτύπων και σημάτων, όπως και χώρος στο κέντρο της πόλης, εγκατάστασης κέντρου πληροφοριών “info kiosk” διαδραστικής μορφής.  
  • Εγκατάσταση καινοτόμου οπτικοακουστικού υλικού και εφαρμογών λογισμικού προηγμένης τεχνολογίας, που ανέπτυξε και  παρέχει στον δήμο η ομάδα του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • Έναρξη υλοποίησης προγράμματος  αξιοποίησης των δυνατοτήτων ανάδειξης της Κορίνθου ως προορισμού πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού, που υποστηρίζει επιστημονικά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Δήμος Κορινθίων μέσω της Επιτροπής Τουρισμού, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για υπογραφή μεταξύ των μνημονίου συνεργασίας. 
  • Επιπρόσθετα, ο δήμος θα υποστηρίζει μεταξύ άλλων την προβολή του έργου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσα από τη διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, θεματικών πάρκων εκπαιδευτικού τουρισμού και παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού προώθησης. Προβολή κοινών δράσεων στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κορινθίων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, και στην ιστοσελίδα tracesofgreece.gr.
  • Η ψηφιακή προβολή του δήμου θα γίνει μέσω των κατοχυρωμένων από τον δήμο domain names visitcorinth.gr, Korinth.gr. Ο Δήμος Κορινθίων έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και του corinth.gr  


Αρχαία Κόρινθος.

Βασικοί πυλώνες της στρατηγικής είναι αφενός τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, που ενδιαφέρουν και συγκινούν πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και αφετέρου τα βιωματικά στοιχεία που μπορούν να κινήσουν το ενδιαφέρον όσων επιλέγουν τη σύνδεση των διακοπών με την εξερεύνηση, την πεζοπορία, τις αθλητικές δραστηριότητες, ακόμα και το διαλογισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024