Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Υψηλό το διεθνές ενδιαφέρον για συνεδριακό τουρισμό στην Ελλάδα και το 2019

Τατιάνα Ρόκου - 29 Μάιος 2019, 09:34

Θετικό μήνυμα από τη φετινή IMEX, σε συνέχεια της περυσινής ανόδου της Αθήνας από τη 18η στη 16η θέση και της Θεσσαλονίκης κατά 10 θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη προορισμών για συνέδρια Ενώσεων και Οργανισμών.


Με τη διαπίστωση ότι το διεθνές ενδιαφέρον για τον συνεδριακό τουρισμό στην Ελλάδα παραμένει υψηλό και το 2019, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας στη 17η Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού ΙΜΕΧ 2019, που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη από τις 21 έως και τις 23 Μαΐου. Το θετικό αυτό μήνυμα έρχεται σε συνέχεια της περυσινής ανόδου της Αθήνας από τη 18η στη 16η θέση και της Θεσσαλονίκης κατά 10 θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη προορισμών για συνέδρια Ενώσεων και Οργανισμών.


Οι εκπρόσωποι των Ελλήνων συνεκθετών, στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην έκθεση με περίπτερο 200 τ.μ., όπου φιλοξενήθηκαν συνολικά 32 εκπρόσωποι του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού και συγκεκριμένα τα Γραφεία Συνεδρίων & Επισκεπτών Αθηνών (ACVB) και Θεσσαλονίκης (TCB), η HAPCO, η HATTA, συνεδριακά κέντρα, επαγγελματίες οργανωτές συνεδρίων, καθώς και ξενοδοχεία με συνεδριακές υποδομές.

Το ελληνικό περίπτερο συγκέντρωσε το ζωηρό ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τα πλεονεκτήματα διοργάνωσης συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων (MICE) στην Ελλάδα από τους εκπροσώπους του ΕΟΤ και των συνεκθετών, τόσο σε ομαδικές παρουσιάσεις όσο και σε κατ’ιδίαν συναντήσεις.


Στιγμιότυπο από τις επαγγελματικές συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό περίπτερο.

Η Διεθνής Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού ΙΜΕΧ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές εκθέσεις του κλάδου παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 1.100 εκθέτες, που πραγματοποίησαν περισσότερες από 70.000 ατομικές και ομαδικές συναντήσεις. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οργανώθηκαν, επίσης, σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων και happenings, καθώς και συζητήσεις ειδικευμένων παραγόντων του κλάδου με εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο (IMEX Policy Forum), με κύριο θέμα τη συνεισφορά του συνεδριακού τουρισμού στην αύξηση της ελκυστικότητας των τουριστικών προορισμών.


Κατά τη διάρκεια της IMEX 2019 διοργανώθηκαν στο ελληνικό περίπτερο ομαδικές παρουσιάσεις για την προβολή της Ελλάδας ως ιδανικού συνεδριακού προορισμού.

Κατά τη διάρκεια της IMEX 2019 διοργανώθηκαν στο ελληνικό περίπτερο ομαδικές παρουσιάσεις για την προβολή της Ελλάδας ως ιδανικού συνεδριακού προορισμού.

Την ΙΜΕΧ “σφράγισε” η καθιερωμένη βραδιά γκαλά, στην οποία βραβεύθηκαν επιλεγμένοι εκπρόσωποι της συνεδριακής αγοράς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top