Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Υπερδιπλάσιες οι αφίξεις Πολωνών τουριστών το α' τρίμηνο 2019 στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι

Τατιάνα Ρόκου - 29 Μάιος 2019, 13:21

Σειρά εγκωμιαστικών άρθρων για την Ελλάδα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε ΜΜΕ της Πολωνίας, αποτέλεσμα ταξιδίων εξοικείωσης και δράσεων δημοσίων σχέσεων που υλοποίησε το προηγούμενο διάστημα η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας και Τσεχίας.


Η Ελλάδα κατατάσσεται και το 2019 στην πρώτη θέση της προτίμησης των Πολωνών με τις αφίξεις Πολωνών τουριστών κατά το α’ τρίμηνο του έτους να είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και σε μπαράζ αποθεωτικών άρθρων για την Ελλάδα, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα σε ΜΜΕ της Πολωνίας και είναι αποτέλεσμα ταξιδίων εξοικείωσης και δράσεων δημοσίων σχέσεων που υλοποίησε το προηγούμενο διάστημα η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας και Τσεχίας, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για διαρκή ενίσχυση της προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό με το μικρότερο δυνατό κόστος. Στα άρθρα αυτά δίνεται έμφαση σε λιγότερο γνωστές τουριστικά ελληνικές περιοχές και στην ανάδειξη της Ελλάδας ως ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προορισμού, που προσφέρει στους επισκέπτες ξεχωριστές εμπειρίες και πολλαπλές επιλογές θεματικού τουρισμού όλες τις εποχές του χρόνου.Ειδικότερα, σε συνέχεια του fam trip στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Πολωνίας, η δημοσιογράφος, κα Joanna Klimowicz, δημοσίευσε στις 13 Μαΐου στη δημοφιλή πολωνική ενημερωτική ιστοσελίδα “wp.pl” (με 7 εκατ. επισκέπτες ημερησίως) εκτενές άρθρο με τίτλο “Ένας θησαυρός κρυμμένος στην καρδιά της Ελλάδας. Η Λίμνη Πλαστήρα - μια φοβερή ανακάλυψη!” και θέμα τα αξιοθέατα της περιοχής και της ευρύτερης περιφέρειας της Θεσσαλίας. Ιδιαίτερη δημοσιότητα έλαβε και η συμμετοχή του ΕΟΤ στο 16ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο και τη Διεθνή Έκθεση με γενικό θέμα “Βιομηχανική κληρονομιά και Τουρισμός”, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ίδιου εορτασμού από τις 10 έως τις 13 Απριλίου στην πόλη Zabrze της Νότιας Σιλεσίας της Πολωνίας και στα οποία η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα.

Επίσης, άρθρο με τίτλο “Η ελληνική φιλοξενία πολυτιμότερη από τις παραλίες” δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου στην ιστοσελίδα της ημερήσιας εφημερίδας “Rzeczpospolita”, όπου τονίζεται ότι οι Πολωνοί τουρίστες εκτιμούν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό λόγω της υψηλής ποιότητας τουριστικών υπηρεσιών που προσφέρει ο τουριστικός κλάδος της χώρας, καθώς και της φιλόξενης στάσης των Ελλήνων απέναντι στους ξένους επισκέπτες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σημαντικό ρόλο παίζει και η αίσθηση ασφάλειας, που αισθάνονται οι επισκεπτόµενοι την Ελλάδα τουρίστες.

Τέλος, στον ιστότοπο “gazeta.pl” της ημερήσιας εφημερίδας “Gazeta Wyborcza” δημοσιεύθηκε στις 15 Μαΐου έρευνα σε Πολωνούς τουρίστες που έχουν επισκεφθεί ελληνικούς προορισμούς, οι οποίοι δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστοί στο πολωνικό κοινό. Στο άρθρο σημειώνεται ότι “[...] συνήθως οι Πολωνοί τουρίστες επιλέγουν ως τουριστικό προορισμό τους τα νησιά της Κρήτης, της Ρόδου ή της Ζακύνθου, όμως η Ελλάδα έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα” και παρατίθενται ενθουσιώδεις αναφορές στη Σκιάθο, τη Νάξο, την Κω και την Κεφαλονιά, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στον Παρνασσό, την Αράχοβα και τη γύρω περιοχή που, όπως υπογραμμίζεται, αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top